Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
12 лютого 2020 року 17:32

У Пирятині розпочали краєзнавчий марафон

Лекцію на тему „Таланти родини Гребінок“ провів краєзнавець Валерій Квач. Зібралася доросла аудиторія, зацікавлена у оголошеній темі: вчителі Пирятинської загальноосвітньої школи №4, Пирятинського ліцею, бібліотекарі та інші.

Лектор розповів не лише про Євгена Гребінку, нашого видатного земляка, а й про всю його талановиту родину, про друзів Гребінки, про те, як він допомагав Тарасові Шевченку.  Михайло, брат Євгена Павловича, не менш видатна постать тогочасносної Російської імперії. Він став одним із найвідоміших будівничих Петербурга середини ХІХ ст. Більше 70 будівель у місті та околицях було збудовано ним. Частина з них збереглися. Ще один із братів-Гребінок Микола став засновником ветеринарної служби в Пирятинському повіті. А от племінникові Гребінки - Леоніду - передався літературний хист. Він писав, перекладав з кількох мов. Проте у молодому віці потрапив за грати (вже в радянський період), там і загинув.

Валерій Квач розповів і про могилу Гребінки на хуторі Убіжище, де саме пирятинці за власні кошти поставили перший хрест. Лекцію було підкріплено фотографіями та вирізками з газет. По завершенню виступу Олена Гуленко, начальник відділу культури і туризму міської ради перевірила, чи всі були уважними - провела вікторину. Переможці отримали призи - презентаційні календарі та листівки.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua