Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
11 лютого 2020 року 09:32

Забезпечення учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил та постраждалих учасників Революції Гідності санаторно-курортним лікуванням

Категорії осіб, що забезпечуються путівками на санаторно-курортне лікування

 Відповідно до Порядку, затвердженого постановою   Кабінету Міністрів України  від 31.03.2015 № 200, органи соціального населення за бюджетні кошти забезпечують безоплатними путівками до санаторно-курортних закладів осіб, які постраждали під час проведення антитерористичної операції та яким встановлено статус учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, постраждалого учасника Революції Гідності та учасника війни.

Дія цього Порядку не поширюється на осіб, зазначених у Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчими органами міських рад, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 22.02.2006 № 187, та Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками до санаторно-курортних закладів військовослужбовців, ветеранів війни, ветеранів військової служби, органів внутрішніх справ та деяких інших категорій осіб і членів їх сімей, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від     27.04 2011 № 446.

Облік щодо санаторно-курортного лікування та черговість

Органи соціального захисту населення забезпечують осіб безоплатними путівками до санаторно-курортних закладів відповідно до цього Порядку згідно з медичними рекомендаціями в порядку черговості:

1) учасників бойових дій - не частіше ніж один раз на рік строком на 18-21 день;

    2) осіб з інвалідністю внаслідок війни - позачергово щороку строком на 18-21 день;

3) осіб з інвалідністю внаслідок війни із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) - відповідно до медичних рекомендацій, з них:

I та II груп - до санаторіїв (відділень) спінального профілю з лікуванням строком на 35 днів;

III групи - до санаторіїв неврологічного профілю з лікуванням строком на 18-21 день;

4) постраждалих учасників Революції Гідності - не частіше ніж один раз на рік строком на 18-21 день;

5) учасників війни - не частіше ніж один раз на два роки строком на 18-21 день.

Громадянам, які супроводжують осіб з інвалідністю I та II груп до санаторіїв спінального профілю, путівки не видаються, а лише оплачується проїзд (двічі до санаторію і двічі в зворотному напрямку) у транспорті загального користування (залізничному та автомобільному) згідно з поданими проїзними квитками. У разі проїзду залізничним транспортом відшкодовується вартість квитка у плацкартному вагоні.

    Особам з інвалідністю внаслідок війни, які отримали санаторно-курортні путівки відповідно до цього Порядку, виплачується компенсація вартості проїзду до санаторно-курортного закладу та назад транспортом загального користування (залізничним та автомобільним) згідно з поданими проїзними квитками. У разі проїзду залізничним транспортом відшкодовується вартість квитка у плацкартному вагоні.

Для одержання путівки особи повинні перебувати на обліку в органах соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання, а  для внутрішньо переміщених осіб - за фактичним місцем проживання відповідно до довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

   Для   взяття на облік особа чи її законний представник подає:

-  заяву;

- медичну довідку лікувальної установи за формою № 070/о;

- копію відповідного  посвідчення, а учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та учасники війни – також копію військового квитка (за наявності);

- копію документа, що підтверджує безпосередню участь (забезпечення проведення) особи в антитерористичній операції чи заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

Реєстрація заяв та облік проводиться незалежно від профілю захворювання, за якими особи направляються на санаторно-курортне лікування,  в порядку черговості подання заяв.

Особа, яка перебуває на обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням в органах соціального захисту населення, але в поточному році одержала безоплатну путівку, знімається з обліку.

Повторне взяття на облік проводиться на підставі копії (дубліката) медичної довідки лікувальної установи за формою 070/о, що додається до попередньої заяви, якщо строк дії зазначеної довідки не закінчився.

Особи, які були письмово повідомлені про умову поновлення такої довідки, але протягом шести місяців з дня закінчення її строку дії не виконали цієї умови, знімаються з обліку.

Забезпечення путівками осіб, здійснюється в межах виділених коштів пропорційно кількості осіб, узятих на облік для забезпечення санаторно-курортним лікуванням, згідно з договорами, укладеними органами соціального захисту населення з особами та санаторно-курортними закладами.

Гранична вартість путівки (ліжко-дня) визначається щороку Мінветеранів за погодженням з Мінфіном.

Прийом громадян з питань санаторно-курортного лікування проводиться:

Понеділок-четвер з 9-00 до 18-00

П’ятниця з 9-00 до 16-45

(кабінет – 103 Департамент  соціального захисту населення Полтавської облдержадміністрації

вул. Ціолковського, 47 м. Полтава, телефон обласної безкоштовної „гарячої лінії” 0800500620)

Телефони для довідок: (0532) 681276, (0532)681234

 

За інформацією Департаменту  соціального захисту населення Полтавської облдержадміністрації

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua