Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
4 лютого 2020 року 19:31

Співпраця влади, бізнесу та громадськості - дієвий механізм для розвитку громад

28-31 січня в рамках проєкту „Просування сталих енергетичних рішень у громадах (приклади з практики)“ відбулася навчальна поїздка до смт Жденієво Закарпатської області, в якій взяли участь громади-переможці першого етапу конкурсу, а саме: представники Житомира, Коростеня, Сєверодонецька та Пирятина.

Від Пирятинської міської громади були делеговані Віктор Коваль, голова відокремленого підрозділу міжнародної громадської організації „МІЖНАРОДНА АСОЦІАЦІЯ ЕКОЛОГІЧНОГО ЗАХИСТУ ДОВКІЛЛЯ“ в Полтавській області, Дмитро Шаповал, голова ТОВ „Агровіка“, депутат міської ради, та Руслан Биков, головний спеціаліст відділу управління комунальною власністю виконавчого комітету міської ради.

У перший день навчання учасники заглибилися в тему сталого розвитку, зміни клімату, енергетики та захисту довкілля. Другий день навчання був присвячений проєктам у сфері відновлювальних джерел енергії та їх технічним особливостям. Також широко висвітлювалося питання залучення інвестицій.

Насамкінець тренінгу кожна із громад презентувала свій місцевий енергетичний проєкт та отримала коментарі від експертів щодо їх доопрацювання.

Представники Пирятинської міської ОТГ презентували проєкт, яким передбачається вирощування енергетичних культур (енергетичної верби). З цієї сировини отримувати щепу, пелети, брикети та використовувати їх для опалення в комунальних закладах громади, які на сьогодні використовують вугілля.

Пирятинська громада вийшла в другий етап конкурсу проєкту „Просування сталих енергетичних рішень у громадах (приклади з практики)“, де має можливість залучити грантові кошти від 200 000 до 400 000 гривень для реалізації висаджування енергетичних культур.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua