Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
3 лютого 2020 року 15:57

Проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі та послуг

У Пирятинській міській ОТГ підведено підсумки інформаційної кампанії з детінізації зайнятості, яка тривала з 23 до 31 січня 2020 року, і була спрямована на суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі, послуг, тимчасового розміщення та організації харчування, адже саме у цих галузях спостерігаються найвищі показники незадекларованої праці.

Загалом, кампанія охопила близько 100 суб’єктів господарювання. Під час інформаційних відвідувань головний спеціаліст – інспектор праці Юлія Йощенко спільно з представниками контролюючих органів закликала роботодавців та найманих працівників громади обирати тільки офіційно задекларовану працю. Проводилися бесіди щодо негативних наслідків незадекларованої праці як для працівників, так і для роботодавців. Особлива увага акцентувалася на відповідальності за порушення законодавства про працю.

Нагадаємо, що масштабна інформаційно-роз’яснювальна кампанія, спрямована на легалізацію ринку праці, відбувалась на виконання доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука.

Звертаємо увагу роботодавців, що після роз’яснювальних заходів будуть проводитися інспекційні відвідування суб’єктів господарювання щодо дотримання законодавства про працю. У разі виявлення порушень роботодавцям доведеться сплатити значні суми штрафів, передбачені законодавством.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua