Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
29 січня 2019 року 08:44

29 січня – День пам’яті Героїв Крут

Сьогодні в Україні згадують події 29 січня 1918 року. Саме тоді на Чернігівщині біля залізничної станції Крути відбувся оборонний бій українського війська проти російсько-більшовицької армії. Серед українських захисників переважно були студенти, гімназисти та курсанти, які не мали попереднього військового досвіду. Проте, попри численні втрати, вони виявили надзвичайний героїзм і любов до Батьківщини.  Після багатогодинного бою у полон було захоплено і потім розстріляно 28 юнаків. Ціною свого життя юні герої зупинили наступ ворога на декілька днів.

Ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку — боронити її. Визначально, що жертовна любов зародилася в серцях молодих людей, найкращих представників українського студентства.

Сьогодні Україна проводить паралель між подіями, які відбулися століття тому, і тими, які наша держава переживає нині. Адже тисячі нових героїв жертвують собою заради цілісності та незалежності нашої Батьківщини. Тому лише спільними діями, лише в єднанні навколо національних цінностей та інтересів ми можемо досягти шляхетної мети – звільнення українських територій, побудови сильної, вільної й справедливої України.

Україна пишається молодими Героями. Пам’ять про них – невмируща. Вічна їм слава.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua