Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
28 січня 2019 року 15:06

Забезпечення законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян

Інформація

про роботу юридичного відділу виконкому міської ради за 2018 рік

 

У 2018 році юридичним відділом виконавчого комітету Пирятинської міської ради (далі-юридичний відділ) здійснювалися заходи, спрямовані на виконання вимог статті 19 Конституції України щодо здійснення органами місцевого самоврядування та їх посадовими особами повноважень, передбачених Конституцією та законами України.

На виконання цих заходів юридичним відділом проведено аналіз, перевірено на юридичну відповідність чинному законодавству:

рішень виконавчого комітету – 427;

розпоряджень міського голови – 939;

рішень міської ради – 433;

          наказів відділу освіти, молоді та спорту міської ради - 378.

Підготовлено документи різного правового характеру (позовні заяви, претензії, відзиви, заперечення, клопотання, листи, запити, відповіді тощо).

На запити правоохоронних органів видано 166 довідок-характеристик.

Юридичним відділом здійснювалась підготовка позовних заяв, заперечень і відзивів на них та інших документів, представництво інтересів Пирятинської міської ради, виконавчого комітету Пирятинської міської ради в судових справах, які розглядались в рамках цивільного та господарського судочинства.

Із судів надійшло на розгляд 37 судових справ. Проведено контроль на предмет правомірності позовних заяв, вчинено процесуальні дії.

Надавалась практична допомога працівникам виконкому міської ради при підготовці та розробці документів.

Взято участь у засіданнях виконавчого комітету, постійних комісіях, сесіях Пирятинської міської ради у вирішенні питань, що належать до їх компетенції.

Працює громадська приймальня по наданню безоплатної юридичної допомоги (надана правова допомога 62 громадянам).

Підписано Меморандум про співпрацю між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної допомоги у Полтавській області та Асоціацією „Полтавська обласна асоціація органів місцевого самоврядування“ , Полтавською державною аграрною академією, Пирятинською міською об’єднаною територіальною громадою, Білоцерківською сільською об’єднаною територіальною громадою, Терешківською сільською об’єднаною територіальною громадою, Мачухівською сільською об’єднаною територіальною громадою.

Представлено відділ у форумі місцевого самоврядування з обговорення проблемних питань у сфері кадрової політики і організації роботи рад, надання адміністративних послуг, діяльності об’єднаних територіальних громад в рамках проекту USAID „Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні (ПУЛЬС)“.

Взято участь в тренінгу на тему „Верховенство права та нормотворчість органів місцевого самоврядування“

За звітний період між міською радою та суб’єктами господарювання працівниками міської ради розроблено та укладено 396 господарських договорів з виконання підрядних робіт, поставки різних видів товарів, надання послуг та 3 договори про  пайову участь (внесок) замовника у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури при будівництві об’єктів містобудування на території м. Пирятин на загальну суму 69159,00 грн.

Діяльність адміністративної комісії при виконкомі міської ради

Адміністративною комісією при виконкомі міської ради розглянуто 9 справ про адміністративне правопорушення.

         За розглянутими адміністративними справами:

 притягнуто до адміністративної відповідальності 9 осіб, з них: оштрафовано 15 осіб, накладено штрафів на загальну суму 2567,00 грн., з яких сплачено добровільно 1020,00 грн., передано на примусове виконання до Пирятинського районного відділу ДВС ГТУЮ у Полтавській області  1547,00 грн. 

 

Детально з презентацією можна ознайомитися за посиланням: Забезпечення законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua