Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
28 січня 2019 року 09:02

Соціальний супровід сімей Пирятинської ОТГ

Інформація
про роботу Пирятинського міського
центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за 2018 рік
 
        Станом на 10.01.2019 на обліку Пирятинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді перебувають 18 сімей/особи (у них 23 дитини), які опинилися у складних життєвих обставинах (з них 6 сімей виявлено та 6 знято з обліку у 2018 році), що проживають на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Послугами працівників ПМЦСССДМ у 2018 році охоплено 188 сімей, яким надано 320 соціальних послуг. Під соціальним супроводом фахівця із соціальної роботи перебувають 2 сім’ї, які опинилися в складних життєвих обставинах (3 дітей). Станом на 10.01.2019 року сім’ям надані: послуги консультування з питань соціального захисту населення, щодо ефективних методів виховання дитини, ведення здорового способу життя, щодо побутової безпеки, самообслуговування, догляду за дитиною, гігієни, дотримання санітарно – гігієнічних умов проживання, відповідальне ставлення матері до догляду за дитиною, заощадження та планування особистого бюджету, наслідків неналежного виконання батьківських обов’язків дитини; дитячі ліжечко та столик для годування, бу одяг, дитячі іграшки, гігієнічні набори, комплект б/у постільної білизни, продуктові набори, канцтовари, допомога в проходженні психолого-медико-педагогічної консультації, влаштуванні до Майорщинської  спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Гребінківського району.
Працівниками Пирятинського МЦСССДМ здійснюється робота щодо раннього виявлення сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, зокрема за місцем проживання здійснена початкова оцінка потреб 55 сімей в тому числі 68 дітей за місцем проживання.
       Спільно з Пирятинським районним сектором філії Державної установи „Центр пробації? в Полтавській області проводиться соціальна робота з 32 особами молодіжного віку, засудженими до покарань не пов’язаних з позбавленням волі (з них 12 осіб поставлені на облік в 2018 році) спрямована на профілактику асоціальної поведінки, надається інформація з питань працевлаштування, отримання державної соціальної допомоги. Профілактична робота по попередженню скоєння повторних кримінальних злочинів та адміністративних правопорушень проводиться постійно, спільно з працівниками Пирятинського ВП ГУНП в Полтавській області, представникам СССДМ, представниками Бюро безкоштовної правової допомоги.
В 2018 році працівниками Пирятинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відвідано за місцем проживання - 27 сімей (47 дітей) сімей з дітьми, які отримують державну соціальну допомогу при народженні дитини, матеріальну допомогу в розмірі 2000,0 грн. отримали 26 породіль, допомогу медикаментами при пологах в пологовому відділенні Пирятинської ЦРЛ -12 породіль на суму 17631,06 грн., картками зі знижками – 29 сімей з новонародженими дітьми.
      Станом на 31.12.2018 року Пирятинським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді реалізується Програма соціальної підтримки сімей, дітей та молоді на 2018 рік на суму 380881,51 грн. (заходами охоплено 942 учасника) та Програма підтримки породіль у Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді на 2018 рік на суму 70206,06 грн.
Пирятинським міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді забезпечується тиражування та розповсюдження соціальної реклами (буклети ,,Стоп насильству“, ,,Якщо ви збираєтесь за кордон…“, ,,Кожен постраждалий має право на допомогу“) з метою профілактики насильства в сім'ї, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків. З метою зниження рівня агресії, конфліктів в загальноосвітніх навчальних закладах серед учнівської молоді 20-22 травня 2018 року проведені тренінги ,,Базові навички медіатора шкільної служби порозуміння“, діють шкільних служби порозуміння (3).
      28 лютого 2018 року відбувся  навчальний семінар ,,Булінг та кібербулінг, як соціальне явище в освітніх установах“, в якому взяли участь представники освітніх установ та соціальної служби.
Команда молодіжного Центру Благодійної організації ,,Світло надії“ в рамках проекту ,,Підлітки поза увагою: поліпшення доступу до інтегрованих ВІЛ-сервісних послуг для вразливих підлітків в Україні“ протягом квітня-червня 2018 років здійснила 9 виїздів на мобільній амбулаторії під час яких надавали послуги 32 підліткам та молоді, які є клієнтами проекту, мотивували та залучали нових клієнтів, організовували й проводили заходи, надавали менторську підтримку соціальному працівнику тощо.

Детально з презентацією можна ознайомитися за посиланням: Соціальний супровід сімей Пирятинської ОТГ

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua