Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
23 січня 2019 року 10:20

Громадське обговорення тарифів на централізоване опалення житлових будинків по вул.Європейська, 4А-Б

22 січня в Центрі громадського діалогу проведені громадські слухання з питання підвищення тарифу ПП „Хазар-2007“ на послугу з централізованого опалення житлових будинків по вул.Європейська, 4А-Б в м.Пирятин. В заході взяли участь близько 30 мешканців цих будинків.

Заступник міського голови Ігор Шикеринець проінформував присутніх, що основною метою підвищення тарифу є перехід підприємства на іншу систему оподаткування, зростання розміру мінімальної заробітної плати та внесків на соціальне страхування з 1 січня 2019 року та інші фактори.

Економіст ПП „Хазар-2007“ Людмила Тоткало роз’яснила структуру тарифу, зосередившись на таких складових як витрати на газ, придбання матеріалів та запасних частин, кількості основного виробничого персоналу та розмірах оплати праці, а також витратах на утримання орендованого автомобілю.

Начальник управління економіки виконкому міської ради Ірина Солдатова пояснила, що питання попередньо розглянуто на двох засіданнях комісії по тарифах, на яких витрати максимально оптимізовані, внаслідок чого тариф зменшено з 1964 грн. за 1 Гкал до 1909 грн. за 1 Гкал. І на даний час цей тариф є найменшим серед інших надавачів послуг у сфері теплопостачання, що діють у громаді.

В обговоренні взяли участь Лук?янович О.П., Мельник О.Г., Павлова О.Г. та інші. Виступаючі  вважали, що тариф 1909 грн. за 1Гкал досить високий і  не відповідає фінансовим можливостям більшості жителів будинків та потребує зменшення. Вони зазначили, що більшість працівників підприємства, витрати на утримання яких включені в тариф, не з’являються на роботу, але  при цьому документальне підтвердження таких фактів відсутнє.

У підсумку обговорення вирішили, що в цілому тариф є економічно обґрунтованим, але витрати на надання послуги потребують подальшої оптимізації. Крім того, споживачі  звернулись до міської ради з проханням розглянути питання щодо залучення іншого надавача послуги (на конкурсній основі) для підвищення якості послуг, оптимізації витрат та зменшення тарифу.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua