Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
24 січня 2019 року 17:10

Вшанування пам’яті загиблого Героя України Андрія Конопльова

 23 та 24 січня відбулися заходи вшанування памяті загиблого Героя України Андрія Конопльова. За виняткову особисту мужність, героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовий присязі Президент України  Петро Порошенко своїм Указом від 12 грудня 2018 року присвоїв почесне звання Герой України з удостоєнням ордена „Золота Зірка“ старшому сержанту Андрію Конопльову посмертно.

 7 серпня 2014 року Андрій пішов захищати країну до лав Збройних сил України. Після проходження навчання у військових частині А/3990, служив у 128-й окремій гірсько-штурмовій бригаді на посаді стрільця-помічника гранатометника. 3 10 листопада 2014 року по 23 січня 2015 року у складі 15-го окремого гірсько-піхотного батальйону, старший сержант Конопльов брав участь в антитерористичній операції. Зокрема виконував бойові завдання на взводному опорному пункті у районі села Нікішиного в Шахтарському районі Донецької області. За весь період участі в АТО постійно виконував бойові завдання на передовій. Неодноразово брав участь у супроводі караванів з доставки боєприпасів, озброєння, військово-технічного майна та продовольства на взводний опорний пункт.

3 січня 2015 року незаконні збройні формування здійснили наступ на взводний опорний пункт, застосовуючи при цьому стрілецьку зброю, танки та артилерійські обстріли. Старший сержант Андрій Конопльов ніс службу на визначеній йому позиції, першим побачив ворожі танки противника, які вели вогонь по позиції. Підняв особовий склад віддалення, сповістив командира взводного опорного пункту.

В умовах, пов’язаних з ризиком для життя, не вагаючись, діяв впевнено, самовіддано, з РПГ-7В здійснив декілька влучних пострілів та знищив один із ворожих танків противника, потім підбив другий танк незаконних збройних формувань. Але цей танк здійснив постріл, і в результаті прямого попадання танкового снаряда Андрій загинув. Завдяки діям Андрія Конопльова, який заради збереження життя бойових побратимів пожертвував своїм, наступ противника відбили, позиції утримали. Противник зазнав значних втрат.

23 січня на території міського кладовища відбулося покладання квітів до могили загиблого Героя України Андрія Конопльова. На вшануванні памяті були присутні рідні та близькі загиблого, побратими, учасники АТО, представники виконкому міської ради та райдержадміністрації.

24 січня на території Міністерства оборони України відбувся щоденний ранковий церемоніал вшанування Українських героїв, які загинули цього дня в різні роки внаслідок російської збройної агресії на Донбасі.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua