Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
21 січня 2019 року 18:27

Проведено зустріч із батьками учнів Пирятинської школи мистецтв

21 січня відбулася зустріч керівництва міської ради з батьками дітей, які навчаються в Пирятинській школі мистецтв та проживають у сільських населених пунктах, що не входять до складу Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Батьки школярів стурбовані змінами пов’язаними з фінансуванням за навчання у цьому закладі.

Стаття 53 Конституції України, статті 3,14 Закону України „Про освіту“ та Закону України „Про позашкільну освіту“ передбачають право кожного на якісну та доступну освіту, в тому числі і позашкільну, яка забезпечує розвиток  здібностей та обдарувань учнів, задоволення їх інтересів і запитів.  Для реалізації цих потреб на території Пирятинської міської ОТГ і працює школа мистецтв, у якій здобувають освіту і діти, які не проживають на території міської громади. На сьогодні в школі мистецтв навчається 53 дітей, які проживають на території сільських рад району. Міський голова Олексій Рябоконь проінформував, що протягом 2018 року видатки на функціонування  закладу повністю здійснювалися за рахунок коштів бюджету міської ОТГ. З метою цільового використання коштів бюджету ОТГ та вирішення питання щодо подальшого навчання дітей у Пирятинській школі мистецтв, міською радою направлені звернення до сільських рад з проханням передбачити кошти у місцевих бюджетах відповідно до поданих розрахунків. Крім того, з даного питання проведено робочу нараду з сільськими головами.

Спеціалістами міської ради надані вичерпні відповіді батькам та рекомендовано особисто звернутися до своїх сільських рад для вирішення цього питання, бо лише спільними зусиллями можна створити належні умови для повноцінної позашкільної освіти та дозвілля дітей.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua