Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
20 січня 2019 року 17:06

Чи всі батьки знають, де їх діти перебувають у вечірній час?

 Як підтверджує практика - далеко не всі. Є категорія батьків, які не контролюють місце проведення дозвілля своїх дітей. Тобто вихованням дітей займається вулиця. І мова йде  не тільки про дітей із неблагополучних сімей.

 У вечірній час у розважальних закладах міста перебувають малолітні, неповнолітні діти із досить благополучних родин. Вони добре забезпечені одягом, взуттям,  мають кишенькові гроші, але батьки, на жаль, не цікавляться їх дозвіллям, не знають з ким дитина проводить вільний час, які в неї проблеми. Ця бездоглядність породжує невпевненість дитини в собі, призводить до  вживання нею спиртних напоїв, наркотичних засобів, скоєння правопорушень.

Аби запобігти такій ситуації  та для контролю за перебуванням неповнолітніх у закладах сфери розваг, громадського харчування, порушень правил торгівлі слабоалкогольними, алкогольними, тютюновими виробами виконавчим комітетом Пирятинської міської ради прийнято рішення від 19.12.2018 № 416 „Про обмеження перебування дітей у закладах сфери розваг, громадського харчування“. Це рішення обмежує перебування у таких закладах у вечірній та нічний час без супроводу батьків або осіб, які їх замінюють, дітей віком до 16 років з двадцять другої години вечора до шостої години   ранку на території Пирятинської ОТГ.

  На виконання цього рішення міською радою розпочато проведення рейдових перевірок у вечірній та нічний час  у місцях відпочинку молоді.

 19   січня  робоча група побувала у таких закладах на території  АС № 1, АС № 2, залізничного вокзалу та  центральній частині міста. До проведення профілактичних заходів залучаються вчителі, батьки і просто не байдужі пирятинці. Працівники поліції підприємцям надають роз’яснення щодо відповідальності за порушення правил торгівлі.

 Тому, шановні батьки, звертаємося до Вас! Не будьте байдужими до своїх дітей! Цікавтеся як ваші діти проводять своє дозвілля, де і з ким! Не забувайте про те, що Ви відповідаєте за здоров’я і добробут своїх дітей.  Ви  виховуєте в них порядність, людяність, взаємоповагу і гідність. І тільки з Вашою допомогою ми зможемо виховати впевнене, горде, молоде покоління людей з новими поглядами і цілями на майбутнє!

  Наголошуємо, що за невиконання батьківських обов’язків передбачається адміністративна відповідальність.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua