Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
10 січня 2019 року 08:20

На засіданні виконкому

Сьогодні відбулося перше в цьому році засідання виконавчого комітету.

Засідання розпочалося з підбиття підсумків відвідування членами виконкому засідань у 2018 році. Керуючий справами виконкому міської ради Лариса Кочур інформувала про стан відвідування, зазначивши, що склад виконкому затверджений рішенням сесії і налічує 21 особу. В цьому році персональний склад виконкому зазнав деяких змін: введено до членів виконкому заступника міського голови Андрейщук Раїсу, виведено зі складу виконкому Лук’яненка Руслана, у зв’язку з достроковим припиненням останнім повноважень старости. А також після обрання старостою Калиновомостівського старостинського округу Бабака Руслана його введено до виконкому. Основною формою роботи виконавчого комітету є засідання. Члени виконкому зобов’язані відвідувати засідання виконавчого комітету. У 2018 році проведено 37 засідань виконкому, на яких  прийнято 427 рішень. Аналізуючи відвідування та демонструючи інфографіку Кочур Л.В. зазначила, що першу половину року активно працював Безбородов С.А. (17 засідань), проте, у зв’язку з роботою в іншому місті, із серпня не буває на виконкомі. Рейтинг щодо найнижчої явки на засідання виконкому посіли: Крагель В.В. та Козін А.О. (6 засідань). Близько третини засідань відвідали Кальницький О.О. (11 засідань), Бартошак В.А. (13 засідань) та Чепур О.О. (15 засідань). В другому півріччі активніше беруть участь Маслак В.О., Чепур О.О., Острянський В.В. та  Румянцев О.В. Стовідсоткове відвідування засідань виконкому в новообраного старости Бабака Р.М. (7 із 7). З поважних причин пропустили лише 1-2 засідання Бугайов В.М., Чайка Т.Г. та Шикеринець І.С.

На жаль, впродовж року були випадки низької явки членів виконкому на засідання. Відсутність кворуму в окремих випадках унеможливлює прийняття рішення і гальмує вирішення нагальних проблем життєзабезпечення територіальної громади. Членами виконкому запропоновано інформувати про стан відвідування засідань виконкому за 2018 рік політичні партії, які делегували своїх представників до виконавчого комітету, а також депутатський корпус. А міському голові зустрітися з тими членами виконкому, які пропустили впродовж року більше половини засідань і з поважних причин не можуть брати участь у засіданнях виконкому, та розглянути питання про відкликання їх зі складу виконкому.

Не менш активне обговорення викликало питання щодо коригування встановленого тарифу з централізованого водопостачання КП „Пирятинський міський водоканал“. Начальник управління економіки Ірина Солдатова повідомила про наміри КП „Пирятинський водоканал“ вирівняти тарифи на водопостачання для усіх категорій споживачів відповідно до вимог законодавства, тобто за 1 м3 води (з податком на додану вартість) і для населення, і для бюджетних установ, і для інших споживачів – 10 грн.              64 коп. Міський голова Олексій Рябоконь наполегливо рекомендував підприємству за рахунок прибутків та рентабельності виробничої діяльності підвищити заробітну плату працівникам з метою недопущення плинності кадрів через низьку зарплату. Його підтримали всі члени виконкому. Вирішили встановити скоригований тариф на послугу з водопостачання та рекомендувати керівництву підприємства спрямувати 5% власного прибутку від реалізації послуги на централізоване водопостачання на підвищення фонду оплати праці основного виробничого персоналу.

Члени виконкому схвалили проект рішення „Про внесення змін до бюджету міської об’єднаної територіальної громади на 2018 рік“, який презентувала начальник фінансового управління Світлана Кеда.

Про роботу відділу персоналу та організаційної роботи за 2018 рік прозвітувала начальник відділу Оксана Мілюта. Її презентація відобразила головні завдання та напрями роботи, які були реалізовані впродовж звітного періоду,  а також пріоритетні завдання на 2019 рік.

Розглянуто ряд питань житлово-комунального господарства: квартирного обліку, упорядкування адрес та благоустрою міста, про які інформувала спеціаліст відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Світлана Нічик.

Насамкінець членами виконкому прийнято рішення щодо присвоєння адреси земельним ділянкам по вул.Урожайна в м.Пирятин, які передані міською радою у приватну власність  учасникам бойових дій. 

Детально з прийнятими рішеннями можна буде ознайомитися на нашому сайті у розділі „Рішення виконавчого комітету“.

Моніторинг відвідування засідань виконкому розміщено у розділі „Виконавчі органи ради“ „Виконавчий комітет“.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua