Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
22 грудня 2018 року 10:12

Сорок шоста сесія міської ради затвердила План соціально-економічного розвитку та бюджет Пирятинської міської об’єднаної громади на 2019 рік

21 грудня відбулося пленарне засідання сорок шостої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання. Йому передувала напружена підготовка. Протягом двох тижнів після сорок п’ятої сесії міської ради було проведено 7 засідань профільних постійних комісій та громадські слухання, на яких обговорювався проект Плану соціально-економічного розвитку на 2019 рік. До порядку денного було включено 55 питань.

На початку пленарного засідання, відповідно до оновленого Регламенту Пирятинської міської ради, слово взяв радник з децентралізації Полтавського центру розвитку місцевого самоврядування Олександр Ісип. Він проінформував присутніх, що за підсумками року Пирятинську міську об’єднану територіальну громаду, як одну з найбільш успішних не тільки в Полтавській області, а й в Україні, нагороджено Подякою Полтавського центру розвитку місцевого самоврядування за надійне партнерство й ефективну співпрацю у впровадженні реформи децентралізації та з нагоди Дня місцевого самоврядування. Почесну відзнаку вручено міському голові Олексієві Рябоконю.

Грамоту Пирятинської міської ради за активну громадянську позицію, ефективну депутатську діяльність та з нагоди Дня місцевого самоврядування вручено депутату міської ради, голові постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, транспорту, зв’язку та сфери послуг Олексієві Хоменку, який з поважних причин був відсутній на урочистому зібранні з нагоди Дня місцевого самоврядування.

Рішеннями сесії затверджено План соціально-економічного розвитку та бюджет Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2019 рік. Обсяг доходів та видатків бюджету міської ОТГ на 2019 рік визначений у сумі 139 588 181 гривень.

Крім того, затверджено 17 програм Пирятинської міської ради, які плануються до реалізації у 2019 році. Це, зокрема, Комплексна програма соціального захисту та соціального забезпечення з обсягом фінансування понад один мільйон гривень, Програма підтримки сім’ї, дітей та молоді, на виконання заходів якої заплановано понад 550 тисяч гривень, Програма благоустрою Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, якою передбачено виконання робіт з утримання сміттєзвалища, цвинтаря, пам’ятників, зелених насаджень, вуличного освітлення, світлофорів, доріг, благоустрою на суму понад 7 мільйонів 603 тисячі гривень.

Затверджено структуру, загальну чисельність виконавчих органів апарату Пирятинської міської ради на 2019 рік в кількості 73 штатні одиниці. У порівнянні з 2018 роком кількість працівників міської ради та її структурних підрозділів не збільшується. Затверджено розмір вартості харчування дітей в дошкільних навчальних закладах та закладах середньої освіти Пирятинської міської ради.

Підтримано ініціативу депутата міської ради від ВО „Свобода“ Олексія Михайлюка щодо  використання червоно-чорного прапора національно-визвольної боротьби українського народу на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. В ході обговорення на засіданні постійної комісії з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та ЗМІ, а також на пленарному засіданні сесії поданий депутатом проект рішення зазнав певних змін. Прийнято рішення піднімати червоно-чорний прапор на будівлі Пирятинської міської ради та будівлях старостатів п’ять разів на рік: в День героїв Небесної сотні (20 лютого), День українського добровольця (14 березня), День захисника України, день створення Української повстанської армії (УПА) (14 жовтня), День гідності та свободи (21 листопада), День Збройних Сил України (6 грудня).

Заслухано інформацію начальника Пирятинського відділення поліції Олексія Возного про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності Пирятинського відділення поліції на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади за 2018 рік. Прийнято рішення про приєднання до Європейської ініціативи „Угода мерів“ та затверджено Концепції розвитку велосипедної інфраструктури Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

Розглянуто дві електронні петиції, адресовані Пирятинській міській раді. Підтримано петицію щодо  облаштування тротуару по вулиці Харківська, взжовж території дитячого садка „Ромашка“. Цей захід планується включити до Програми розвитку дорожнього руху та його безпеки в Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді та виконати у 2019 році. Петицію щодо встановлення світлофору на перехресті вулиць Визволення-Цибаня-Ярмаркова-Аврущенка відхилено, оскільки на цьому перехресті планується організувати круговий рух.

Рішеннями сесії визначено надавача послуг з вивезення твердих побутових відходів (комунальне підприємство „Каштан“) та надавача послуг з вивезення рідких побутових відходів (Пирятинські госпрозрахункові очисні споруди) на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Прийнято низку рішень із земельних питань.

За фактом розгортання агітації представниками політичних партій, які 19 грудня, на Святого Миколая, зробили спробу вручити подарунки, на яких зображені лідер політичної сили та народний депутат України від цієї політичної сили, в міських закладах освіти, прийнято Звернення Пирятинської міської  ради щодо проведення передвиборчої агітації до керівників штабів кандидатів на пост Президента України, керівників міських та районних осередків політичних партій.

–  Ми, міський голова і депутати Пирятинської міської ради, звертаємося до Вас бути чесними та порядними у веденні передвиборчої кампанії.

На жаль, на сьогодні на території Пирятинської міської ОТГ вже є факти розгортання агітації представниками політичних партій шляхом „виборчої благодійності“, а саме – вручення подарунків в закладах освіти.

З метою забезпечення безпеки, збереження життя і здоров’я дітей просимо не допускати проведення політичних акцій в закладах освіти та не маніпулювати громадською свідомістю педагогічного та батьківського колективів під час виборчого процесу, – говориться у Зверненні.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua