Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
22 грудня 2018 року 09:58

Інформація про проведену апаратом виконавчого комітету міської ради роботу в міжсесійний період (03.12.18-21.12.18)

В міжсесійний період відбулося 3 засідань виконавчого комітету Пирятинської міської ради, на яких прийнято 48 рішень.

Протягом міжсесійного періоду пройшло 7 засідань постійних комісій.

Відбулася стратегічна сесія „Стратегія гендерної рівності Ради Європи

2018-2023 в Україні: стан та перспективи імплементації на національному, регіональному та місцевому рівнях“ (Рябоконь О.П., Кочур Л.В.). 

Наближається до завершення чотирирічний шведсько-український проект

Академії Фельке Бернадотте „Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні“. Працівниками міської ради взято участь у  завершальній конференції проекту Академії Фольке Бернадотта „Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні“ (Рябоконь О.П., Кочур Л.В.).Відбулася підсумка конференція Конкурсу „Кращі практики місцевого самоврядування у 2018 році“, організованого Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України разом із Програмою Ради Європи „Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні“, у якій взяв участь Рябоконь О.П. Отримано відзнаку - Диплом ІІ ступеня у конкурсі „Практики розвитку, засновані на власних стратегіях, проектах та ресурсах“ – „Система збору та вивезення твердих побутових відходів на території Пирятинської міської ОТГ та п’яти сільських рад-партнерів – основа для формування безпечного життєвого середовища в громадах“.

Взято участь у першому всеукраїнському форумі міст підписантів Європейської Хартії рівності жінок і чоловіків: методи та інструменти впровадження засад Хартії, за підтримки Проекту „Партнерство для розвитку міст“ та Асоціації міст України (Кабушка Ю.В.).

У засіданні круглого столу „Проблеми / потреби політики у сфері адміністративних послуг“ за підтримки Програми „U-LEAD з Європою: програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку („Створення центрів надання адміністративних послуг та підвищення поінформованості населення про місцеве самоврядування“(початкова фаза)“  взяли участь  Кочур Л.В., Коваль Л.П.

 Крім того, працівниками міської ради взято участь у семінарах, тренінгах на тему: 

,,Програмне забезпечення  Єдиного державного реєстру юридичних осіб,

фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, організованому Полтавською філією державного підприємства „Національні інформаційні системи“ (Нечипоренко О.О.);   

„Практичні аспекти реалізації Програм з модернізації, оптимізації та розвитку систем водопостачання та водовідведення“ за підтримки швейцарсько-українського проекту „Підтримка децентралізації в Україні“ (Варава М.В.);

„Підготовка проектів на конкурс для отримання коштів секторальної бюджетної підтримки ЄС та Державного фонду регіонального розвитку“ в рамках проекту „Партнерство для розвитку міст“ (Крагель Є.М.);

 

Взято участь:

у проекті „Громада для людини: підвищення компетентності громад для

розвитку соціальних послуг“, що реалізується Партнерством „Кожній дитині“ за підтримки Програми „U-LEAD з Європою“ (Кабушка Ю.В.);

 у секторальній платформі Асоціації об’єднаних територіальних громад „Якісна освіта“ (Шерзой Н.Г.).

Проведено громадські слухання проекту Плану соціально-економічного розвитку Пирятинської міської ОТГ  на 2019 рік, внесено 24 поправки до заходів Плану.

Департамент економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації надав позитивний висновок щодо відповідності проекту Плану Стратегії розвитку Полтавської області та Методичним рекомендаціям щодо формування і реалізації прогнозних та програмних документів соціально-економічного розвитку об?єднаної територіальної громади, затвердженим наказом Мінрегіону України від 30.03.2016 № 75.

 

У сфері сприяння розвитку бізнесу:

зібрані аналітичні матеріали та підготовлено до друку презентаційні матеріали „Каталог місцевих ремесл“.

Програмно-цільовий метод:

проведено експертну оцінку, розроблено та подано на розгляд сесії міської ради 12 місцевих (регіональних) програм на 2019 рік.

 

За звітний період Центром надання адміністративних послуг надано 2813 послуг. На сьогодні у ЦНАП надається 147 адміністративних та муніципальних послуг.

Відділом державної реєстрації:

у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців опрацьовано 16 заяв;

у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно опрацьовано 64 заяви;

зареєстровано 85 фізичних осіб, знято з реєстрації 61 особу; видано 215 довідок про реєстрацію або зняття з реєстрації місця проживання; опрацьовано 18 заяв на зміну назви вулиці.

 

Відділом із земельних та екологічних питань виконкому міської ради проведено 5 виїзних комісій щодо встановлення меж земельних ділянок за зверненнями громадян у міжсесійний період, 2 виїзні комісії щодо обстеження зелених насаджень, видано 51 довідок громадянам про наявність (відсутність) земельної ділянки.

12-14 грудня в м.Пирятині відбувся Базовий тренінг по програмі ,,Молодіжний працівник“, організаторами якого виступили центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Пирятинська філія Європейського університету. 14 грудня відбулася робоча зустріч з координатором проекту ,,Підлітки поза увагою: поліпшення доступу до інтегрованих ВІЛ-сервісних послуг для вразливих підлітків в Україні“, який реалізується в Пирятинській ОТГ, Іриною Жарук та представниками благодійної організації ,,Світло надії“, на якій були обговорені результати впровадження проекту та плани на наступний рік.

17 грудня в Центрі дитячої та юнацької творчості відбулася акція ,,Святий Миколай – дітям“ для дітей з інвалідністю, дітей - сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей з багатодітних сімей, які мають п?ять і більше дітей та дітей з внутрішньо переміщених сімей. За ініціативи депутата міської ради Мірошніченко Аліни подарунки від Святого Миколая 18-19 грудня вручені також дітям учасників антитерористичної операції, дітям із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах та дітям з інвалідністю за місцем проживання. Загалом подарунки отримали близько 350 дітей пільгових категорій. Діти пільгових категорій 16 грудня мали можливість взяти участь в спільних святкових заходах в Свято-Іллінській та Свято-Успенській церквах.

 

 Головним спеціалістом з питань захисту прав дітей виконкому Пирятинської міської ради  за період з 28.11.-19.12.2018 року обстежено умови проживання:

  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою (піклуванням) – 3 дітей;

  дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах – 5 дітей.

  Сформовано базу даних дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, місцем походження яких є  Пирятинська об’єднана територіальна громада.

  Підготовлено подання до районної державної адміністрації на позбавлення батьківських прав громадянки стосовно малолітньої дитини.

  Прийнято рішення виконкому міської ради  ,,Про обмеження перебування дітей у закладах сфери розваг, громадського харчування“.

 

Протягом міжсесійного періоду відділом освіти, молоді та спорту міської ради проведено ряд заходів:

3 наради для керівників закладів освіти та заступників директорів з навчально-виховної роботи щодо організованого завершення І семестру та роботу закладів освіти під час зимових канікул; з питань підготовки до ЗНО-2019;

семінар-практикум для директорів закладів дошкільної освіти;

зустріч вихователів закладів дошкільної освіти та вчителів початкових класів з доктором педагогічних наук, професором Н.В. Гавриш;

акцію „День відкритих дверей“ для керівників закладів дошкільної освіти;

тренінг для заступників директорів закладів загальної середньої освіти, які відповідають за початкову школу;

міський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів – членів МАН;

заходи у ЗЗСО щодо профілактики злочинності та правопорушень серед учнівської молоді, відзначення Дня Святого Миколая;

учні шкіл міста взяли участь у заході військово-професійної орієнтації     (м. Лубни);

І етап обласного конкурсу на кращий захід з патріотичного виховання;

змагання міської спартакіади школярів з баскетболу серед юнаків та дівчат 2002 р.н. та молодше;

вихованці ДЮСШ взяли участь у Чемпіонаті області з легкої атлетики серед юнаків та дівчат (м. Полтава);

проведено спартакіаду серед жінок Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади;

команда „Ветеран“ взяла участь у Всеукраїнських змаганнях з футзалу;

обстежено дітей дошкільного та шкільного віку для зарахування до логопедичної групи;

здійснено розподіл між закладами освіти нових надходжень підручників та методичних посібників згідно із замовленням та контингентами учнів;

 

Надано разової грошової допомоги малозабезпеченим та хворим громадянам Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади 22 громадянам на загальну суму 34300 грн.

Надано 13 актів обстежень житлово-побутових умов проживання громадян з 03.12.2018 по 19.12.2018

Надано матеріальну допомогу на поховання непрацюючим жителям  міста, які не досягли пенсійного віку - 1 заявнику на суму 1000,00 грн.

 

Реалізація повноважень у сфері праці:

Міською комісією з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення проведено обстеження використання праці найманих працівників 16 суб?єктів господарської діяльності. За наслідками 1 особу легалізовано.

Проведено чергове засідання Міської комісії з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення на якому підбито підсумки проведеної роботи та намічено плани роботи на 2019 рік.

Житлово-комунальне господарство:

Проаналізовано, розглянуто на засіданні виконкому та затверджено фінансові плани комунальних підприємств. З метою забезпечення беззбиткової діяльності підготовлені та затверджені рішенням виконкому калькуляції на надання послуг з благоустрою населених пунктів, що надаються КП „Каштан“.

Розглянуто на засіданні виконкому та погоджені рішенням виконкому тарифи на послуги з перевезення пасажирів на міському маршруті загального користування фізичним особам – підприємцям Реутенку А.І. та Козіну В.М.

Забезпечення стабільної роботи теплового господарства:

Проведено 2 засідання засідання комісії по здійсненню контролю за додержанням правил при  нарахуванні тарифів на житлово-комунальні послуги.

За наслідками розгляду підготовлені проекти рішень виконкому та встановлено  тарифи:

ТОВ „Наше тепло“ на виробництво та постачання теплової енергії на 2018 рік для адміністративної будівлі за адресою:  Полтавська обл., м.Пирятин, вул.Соборна, 42; 

ДП „Пирятинтеплопостачання“  встановлено коригований тариф на послугу з централізованого опалення для  мешканців житлового будинку     № 33 по вул.Коцюбинського м.Пирятин.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua