Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
22 грудня 2018 року 10:53

Шановні керівники штабів кандидатів на пост Президента України, керівники міських та районних осередків політичних партій!

В державі розпочинається передвиборча кампанія виборів Президента України. Це важливий етап у політичному та суспільному житті не тільки держави, а й кожної громади. Громадянин має право вільно обирати того кандидата, якого він вважає гідним, кому довіряє. Тому наше спільне завдання: створити умови для забезпечення вільного волевиявлення. Ніхто не має права нав’язувати, примушувати чи підкуплювати виборця з метою обрання свого кандидата Президентом України.

Ми, міський голова і депутати Пирятинської міської ради, звертаємося до Вас бути чесними та порядними у веденні передвиборчої кампанії.

На жаль, на сьогодні на території Пирятинської міської ОТГ вже є факти розгортання агітації представниками політичних партій шляхом „виборчої благодійності“, а саме – вручення подарунків в закладах освіти.

Звертаємо Вашу увагу, що відповідно до частини 6 статті 64 Закону України „Про вибори Президента України“ забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів та лотерей. Така передвиборна агітація вважається підкупом виборців і може тягти за собою не тільки моральну, але й адміністративну та кримінальну відповідальність.

Одним із принципів освіти в Україні є її незалежність від політичних партій, громадських і релігійних організацій. А політичні партії (стаття 31 Закону України „Про освіту“) не мають права втручатися в освітню діяльність закладів освіти. Керівництву органів державної влади та місцевого самоврядування, їх посадовим особам забороняється залучати здобувачів освіти до участі в заходах, організованих політичними партіями.

З метою забезпечення безпеки, збереження життя і здоров’я дітей просимо не допускати проведення політичних акцій в закладах освіти та не маніпулювати громадською свідомістю педагогічного та батьківського колективів під час виборчого процесу.

Зі свого боку ми готові долучитися до забезпечення конституційних прав і свобод громадян, створення належних умов для вільного волевиявлення виборців – жителів Пирятинської ОТГ.

 

 

Міський голова                                                                         О.П. Рябоконь

 

Депутати міської ради

 

                                                            Прийнято рішення сорок шостої сесії

                                                            Пирятинської міської ради сьомого

                                                            скликання від 21 грудня 2018 року № 433  

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua