Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
18 грудня 2018 року 11:17

На перехресті вулиць Визволення-Ярмаркова-Цибаня-Аврущенка планується організувати круговий рух

17 грудня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг. У ньому взяли участь голови інших постійних комісій міської ради, керівники та спеціалісти комунальних підприємств, представники громадськості.

 Члени комісії розглянули питання щодо встановлення світлофору на перехресті вулиць Визволення-Ярмаркова-Цибаня-Аврущенка. Це питання надійшло до Пирятинської міської ради у вигляді електронної петиції, яка набрала 100 голосів на свою підтримку, і, відповідно до Положення, виноситься на розгляд сесії міської ради. Попередньо воно було розглянуто на засіданні комісії з безпеки дорожнього руху та виконавчого комітету міської ради. Було прийнято рішення облаштувати на цьому перехресті круговий рух, який є найбільш безпечним і тому широко застосовується на дорогах усього світу. Після тривалого обговорення, в якому взяли участь член виконавчого комітету міської ради Віктор Бугайов та автор електронної петиції Анатолій Буряк, профільна комісія рекомендувала сесії міської ради відхилити електронну петицію щодо встановлення світлофора та облаштувати круговий рух на зазначеному перехресті.

Наступним питанням розглянуто Концепцію розвитку велосипедної інфраструктури Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства виконкому міської ради Марина Зергані проінформувала, що Концепція розроблена в рамках проекту „Зелене світло для велоруху в громадах“, який реалізується Асоціацією велосипедистів Києва за підтримки Програми „U-LEAD з Європою“, яка спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією. З метою популяризації велосипедного руху, зменшення забруднення навколишнього середовища автомобільними викидами в повітря та покращення здоров’я жителів ОТГ, убезпечення велосипедистів від наїздів моторизованих транспортних засобів пропонується затвердити Концепцію та на її основі розпочати заходи з реалізації велосипедної інфраструктури. Комісія рекомендувала сесії міської ради затвердити зазначену Концепцію.

Крім того, депутати заслухали та взяли до відома інформацію про хід виконання Програми покращення благоустрою Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади за 11 місяців 2018 року та розглянули проект рішення щодо затвердження Програми покращення благоустрою Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2019 рік. Рекомендували сесії затвердити зазначену Програму з тими поправками, які були надані в ході обговорення.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua