Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
14 грудня 2018 року 15:09

Вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильської АЕС

   14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильської АЕС.
Це пам’ятна дата була затверджена Указом Президента України 10 листопада 2006 року. Саме 14 грудня було офіційно повідомлення про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результати вибуху четвертого енергоблоку ЧАЕС. У ліквідації катастрофи на ЧАЕС брали участь більше 650000 людей з усього колишнього Радянського Союзу, з яких більше половини представляли Україну.    

  З нагоди цієї події у великому залі адмінбудинку відбулося урочисте зібрання. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих людей, хто відійшов у вічність, захистивши нас і увесь світ від невидимого ворога.

 Учасників заходу привітали виконувач обов’язків голови райдержадміністрації Владислав Гуленко, голова районної ради Сергій Пазюк, міський голова Олексій Рябоконь та голова громадської організації „Союз Чорнобиль України“ Валерій Ухань.
     Традиційно було нагороджено ліквідаторів грамотами за особливу мужність та героїзм під час ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Від районної громадської організації „Союз Чорнобиль України“ їм були надані подарунками та грошові винагороди.
       По завершенню заходу ліквідатори та члени їх сімей разом з керівництвом міста та району поклали квіти до пам’ятного знаку Чорнобильської катастрофи.

 Низький вам уклін за мужність і героїзм та силу духу, проявлені при подоланні наслідків ядерної аварії. Вічна пам'ять і шана тим, чиє життя обірвав смертоносний атом!

 


 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua