Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
14 грудня 2018 року 21:30

На засіданні бюджетної комісії

14 грудня відбулося засідання постійної комісії Пирятинської міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва за участю голів усіх інших постійних комісій міської ради. Обговорювалися проекти рішень, які планується винести на розгляд чергової сесії міської ради, та листи від Пирятинської районної ради.

Першим було розглянуто лист щодо виділення коштів із бюджету міської об’єднаної територіальної громади для забезпечення медичної галузі району. Головний лікар Пирятинської центральної районної лікарні Олександр Гаркавенко проінформував, що для забезпечення оплати енергоносіїв лікарні потрібно 3 мільйони гривень на рік. Пирятинській ОТГ пропонується взяти на себе половину цих витрат. Ще 500 тисяч гривень на оплату енергоносіїв потребує комунальне підприємство „Пирятинський центр первинної медичної допомоги“ Пирятинської районної ради. Після обговорення комісія рекомендувала фінансовому управлінню вивчити це питання і надати пропозиції щодо його вирішення.

Крім того, районна рада звернулася до Пирятинської міської ради з пропозицією розглянути питання щодо прийняття у комунальну власність Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади районного будинку культури після закінчення опалювального сезону. При обговоренні цього питання присутні висловили зустрічну пропозицію районній раді передати у власність Пирятинської міської ОТГ будівель, розташованих на території Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 по вулиці Соборна, 38, де навчаються учні початкової школи. В цих приміщеннях здійснює свою діяльність господарча група Пирятинської районної ради і, за словами адміністрації навчального закладу, це створює певні незручності для учнів та вчителів. Виконавчому комітету міської ради доручено направити лист Пирятинській районній раді, вказавши надану пропозицію, а фінансовому управлінню – обрахувати майбутні витрати на утримання районного будинку культури.

Комісія обговорила проекти програм на 2019 рік, проекти рішень щодо розміру вартості харчування дітей у закладах дошкільної освіти та забезпечення харчуванням учнів закладів загальної середньої освіти Пирятинської міської ради за рахунок коштів бюджету та батьківської плати у наступному році. Питання щодо фінансування програм та проект бюджету на 2019 рік буде розглянуто на наступному засіданні бюджетної комісії, яке заплановано на 17 грудня. На тому ж засіданні планується розгляд Програми покращення благоустрою Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2019 рік, після її обговорення та схвалення на засіданні профільної комісії.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua