Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
14 грудня 2018 року 19:51

Сорок шоста сесія міської ради розгляне проект рішення щодо використання червоно-чорного прапора у Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді

14 грудня відбулося засідання постійної комісії Пирятинської міської ради з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та ЗМІ. Члени комісії розглянули два питання: про затвердження Програми висвітлення діяльності Пирятинської міської ради у засобах масової інформації на 2019 рік та про використання червоно-чорного прапора національно-визвольної боротьби українського народу на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

Начальник загального відділу та інформаційного забезпечення виконкому міської ради Тетяна Нестерець проінформувала, що проект Програми висвітлення діяльності Пирятинської міської ради у засобах масової інформації на 2019 рік не зазнав практично ніяких змін у порівнянні з Програмою, яка діяла протягом 2018 року. Незважаючи на підвищення вартості ефірного часу та квадратного сантиметра друкованої площі, обсяг фінансування збільшився лише на 18 тис.грн. Комісія рекомендувала сесії міської ради затвердити Програму у запропонованій редакції.

Далі члени комісії повернулися до розгляду проекту рішення щодо використання червоно-чорного прапора національно-визвольної боротьби українського народу на території Пирятинської міської ОТГ, поданий депутатом міської ради від ВО „Свобода“ Олексієм Михайлюком. Нагадаємо, що комісія вже обговорювала це питання на засіданні 28 листопада та рекомендувала попередньо, перед розглядом на пленарному засіданні, вивчити думку жителів пирятинської громади.

З 28 листопада на веб-сайті Пирятинської міської ради та у соціальних мережах проходило он-лайн голосування. На сайті міської ради проголосувало 45 громадян. З них троє підтримали ініціативу депутатів від ВО „Свобода“, сорок проголосували проти підняття червоно-чорного прапора у Пирятині, ще двоє відповіли, що їм байдуже. Голосування у соцмережах проходило більш активно, і результати виявилися зовсім іншими. Із 76 громадян підтримали ініціативу свободовців 51 %, решта (49 %) – ні.

Секретар міської ради Тетяна Чайка повідомила, що в Україні більше двохсот рад різних рівнів ухвалили рішення щодо підняття червоно-чорного прапора у визначені дні. Серед них – Полтавська міська рада та Миргородська районна рада. Однак перелік пам’ятних дат, коли цей прапор піднімається біля адміністративних будівель, різний. Так, Полтавська міська рада включила до переліку чотири свята: День українського добровольця (14 березня), День Героїв (остання неділя травня), День захисника України (14 жовтня) та День гідності та Свободи (21 листопада). Миргородська районна рада залишила у переліку лише три пам’ятні дати.

Голова постійної комісії Володимир Кривобок запропонував внести правки до  проекту рішення, поданого Олексієм Михайлюком, а саме: залишити у переліку пам’ятних дат чотири свята, визначені Полтавською міською радою, та додати до них День Збройних Сил України (6 грудня). З такою пропозицією погодився ініціатор проекту та всі присутні члени комісії. Сесії міської ради рекомендовано затвердити проект рішення з урахуванням пропозицій профільної комісії.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua