Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
13 грудня 2018 року 09:03

Розпочалася підготовка до чергової сесії

12 грудня відбулося засідання постійної комісії з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту за участю представників освітянських закладів. Обговорювалися проекти рішень, які планується винести на розгляд чергової сесії мяської ради.

Комісія рекомендувала сесії міської ради затвердити Комплексну програму соціального захисту та соціального забезпечення населення на       2019 рік, яка об’єднала чотири програми соціального спрямування, що діяли у 2018 році. Заходами Комплексної програми передбачено надання матеріальної допомоги на лікування хворим громадянам, відшкодування компенсацій за перевезення пільгових категорій населення у приміському (міському) автотранспорті, залізничному транспорті загального користування, оплату пільг за послуги зв’язку, різні види допомог військовослужбовцям, військовозобов’язаним, учасникам антитерористичної операції, операції об’єднаних сил та членам їх сімей, покращення якості соціального обслуговування найбільш вразливих верств населення об’єднаної територіальної громади, захист соціально-економічних прав ветеранів війни, праці, військової служби, пенсіонерів, інвалідів, учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. На реалізацію цих та інших заходів із бюджету міської об’єднаної територіальної громади планується спрямувати близько мільйона гривень.

Для забезпечення виконання повноважень в галузі освіти, створення умов для всебічного розвитку дітей та молоді, підтримку обдарованих дітей, які мають значні досягнення в навчанні, спорті, мистецькій діяльності, відділом освіти, молоді та спорту міської ради та Пирятинським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді розроблені для реалізації у 2019 році програми ,,Опікуємося освітою“, розвитку лідерського руху в м.Пирятин „Творимо себе – творимо країну“, „Стипендії міської ради обдарованим дітям Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади“, оздоровлення та відпочинку дітей, підтримки сімей, дітей та молоді.

Крім того, комісія розглянула та рекомендувала сесії міської ради затвердити програми культурно-мистецьких заходів, розвитку пріоритетних видів спорту, розвитку фізичної культури і спорту місцевого осередку громадської організації „Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство „Колос“ у Пирятинському районі Полтавської області, закріплення спеціалістів медичної галузі в селах Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2019 рік.

На засідання комісії були запрошені директори та бухгалтери шкіл. Разом з ними депутати обговорювали проект рішення „Про забезпечення харчуванням учнів закладів загальної середньої освіти Пирятинської міської ради за рахунок коштів бюджету та батьківської плати“, яким передбачена вартість харчування у 2019 році на рівні цього року.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту міської ради Тамара Коваленко ознайомила з інформацією щодо організації харчування учнів 1-4 класів у районах, об’єднаних територіальних громадах та містах обласного значення нашої області. Із 71 адміністративної одиниці Полтавщини тільки у 26 (а це рівно третина) учні 1-4 класів харчуються безкоштовно. Решта дітей харчуються за кошти батьків. Крім того, в багатьох районах та об’єднаних громадах області значно менший перелік пільгових категорій дітей, яких забезпечено безкоштовним харчуванням. Таку інформацію надав департамент освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації.

В ході обговорення лунали різні думки, зокрема, збільшити вартість харчування до 14 гривень, для того щоб меню стало більш різноманітним, та збільшити частку батьківської плати для учнів 1-4 класів. Врешті-решт члени комісії зійшлися на думці залишити вартість харчування та перелік пільговиків такими ж, як у цьому році.

 

 

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua