Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
5 грудня 2018 року 12:10

Сорок п’ята сесія міської ради заслухала звіт про хід виконання Плану соціально-економічного розвитку об’єднаної громади за 9 місяців 2018 року

04 грудня відбулося пленарне засідання сорок п’ятої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання. Йому передувала тривала й напружена підготовка. Було проведено 10 засідань профільних постійних комісій, спільне засідання постійних комісій, засідання робочої групи, яка напрацьовувала пропозиції щодо внесення змін до Регламенту Пирятинської міської ради, засідання Погоджувальної ради. До порядку денного було включено 39 питань.

З нагоди Міжнародного дня волонтера, яке відзначається 5 грудня, на початку сесії міський голова Олексій Рябоконь нагородив подяками Пирятинської міської ради за активну громадянську позицію, розвиток волонтерського руху на теренах Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади Юрія Любімова та колективи закладів дошкільної освіти „Ромашка“ та „Берізка“.

Перше і основне питання – хід виконання Плану соціально-економічного розвитку Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади за 9 місяців 2018 року. Заслухавши та обговоривши розлогу інформацію начальника управління економіки виконкому міської ради Ірини Солдатової, депутати взяли цю інформацію до відома та зобов’язали виконавців місцевих (регіональних) програм, які фінансуються за рахунок коштів бюджету міської об?єднаної територіальної громади та з інших джерел, забезпечити своєчасне та в повному обсязі виконання заходів програм відповідно до виділених у 2018 році коштів.

Тривалу дискусію викликало друге питання порядку денного щодо внесення змін до Регламенту Пирятинської міської ради сьомого скликання. Секретар міської ради Тетяна Чайка проінформувала, що зміни до Регламенту вносяться на підставі рекомендацій двох постійних комісій міської ради, які запропонували на початку кожного пленарного засідання ради, перед розглядом питань порядку денного, надавати 15 хвилин для коротких виступів депутатів із суспільно значущих питань, які не потребують обговорення та прийняття рішення. Така норма запроваджена у діяльності Полтавської обласної ради та цілого ряду міських рад, які є учасниками українсько-шведського проекту „Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні“. Крім того, виникла потреба внести до Регламенту інші зміни у зв’язку із змінами в діючому законодавстві, зокрема, зміною до статті 59 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні“ щодо поіменних голосувань, запровадженням системи електронного голосування „Рада“, здійсненням он-лайн трансляції пленарних засідань міської ради тощо.

Доповідач зазначила, що пропозиції щодо внесення змін та доповнень до Регламенту напрацьовувалися та обговорювалися спочатку на засіданні робочої групи, а потім на засіданні постійної комісії з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та ЗМІ, відповідно до повноважень цієї комісії, визначених Положенням про постійні комісії Пирятинської міської ради.

По окремих позиціях проекту нової редакції Регламенту висловлювалися різні погляди, що й відобразилося на результатах голосування. 16 депутатів та міський голова проголосували „за“, один депутат – „проти“, четверо – „утрималися“, ще двоє зареєстрованих депутатів на момент голосування були відсутні у сесійній залі. Більшістю голосів нову редакцію Регламенту прийнято.  

Наступними рішеннями затверджено план діяльності Пирятинської міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2019 рік, внесено зміни та доповнення до діючих програм: соціального захисту населення, утримання об’єктів комунальної власності та благоустрою Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, висвітлення діяльності Пирятинської міської ради в засобах масової інформації тощо.

З метою посилення обороноздатності в умовах введення в ряді областей України воєнного стану, затверджено Програму покращення матеріально-технічного забезпечення особового складу підрозділів Управління Служби безпеки України в Полтавській області, які беруть участь в операції об’єднаних сил на сході України, на 2018 рік. На виконання заходів цієї Програми із бюджету міської об’єднаної територіальної громади виділено 100 тис.грн. Також внесено зміни до Програми „Територіальна оборона“ на 2017-2018 роки. Для забезпечення загонів територіальної оборони матеріально-технічними засобами: військовими наметами, засобами обігріву, спальними мішками та іншими речами, необхідними для виконання поставлених перед ними завдань, із бюджету міської ОТГ виділено 200 тис.грн.

Прийнято рішення про прийняття у комунальну власність Пирятинської міської ОТГ теплотрас Олександрівського сільського клубу та ДНЗ „Ромашка“, передачу однієї з квартир у житловому будинку по вулиці Полтавська на баланс КП „Каштан“, передачу Опорному закладу Пирятинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 6 спортивного інвентарю. Внесено зміни до Порядку подання та розгляду електронної петиції, адресованої Пирятинській міській раді, та Положення про Центр надання адміністративних послуг, затверджено Положення про відділ персоналу та організаційної роботи виконавчого комітету Пирятинської міської ради.   

Рішенням сесії змінено назву Пирятинської школи естетичного виховання та внесено зміни до Статуту закладу. Відтепер цей заклад називатиметься Пирятинська школа мистецтв.

Затверджено рішення виконавчого комітету міської ради та розпорядження міського голови, прийняті у міжсесійний період. Прийнято п’ятнадцять рішень із земельних питань.

В роботі пленарного засідання взяли участь 23 депутата. Вів засідання міський голова Олексій Рябоконь.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua