Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
6 грудня 2018 року 17:39

Методи та інструменти впровадження засад Хартії

 06 грудня  в Києві відбувся Перший всеукраїнський форум міст-підписантів Європейської Хартії рівності жінок і чоловіків „Методи та інструменти впровадження засад Хартії“, організований Асоціацією міст України спільно з проектом ПРОМІС. У заході взяли участь виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан та заступник директора з питань співпраці Посольства Канади в Україні Бронвін Круден.

 Мета Форуму – надати містам консультаційну та методологічну підтримку в процесі приєднання до Хартії, розробки, впровадження та моніторингу заходів, спрямованих на її виконання.

  Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан поінформував про інформаційну підтримку Асоціацією міст України громад у процесі підготовки до підписання Європейської Хартії рівності. Протягом 2018 року вже більше 50 громад (серед яких і Пирятинська ОТГ) прийняли рішення про підписання. Європейську хартію рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад розробила Рада європейських муніципалітетів і регіонів у 2004 році. Хартія закликає місцеві органи самоврядування взяти на себе зобов'язання використовувати наявні повноваження і партнерство для досягнення більшої рівності своїх громадян. Кожен орган-підписант розробляє План дій для досягнення рівності, у якому визначені пріоритети, дії і ресурси для їх реалізації. Хартію прийняли практично всі міста Європи.

  В Україні цей рух лише починається - першими відповідне рішення схвалили Вінниця (2017 рік), Житомир та Ірпінь Київської області (2018 рік).

  Саме Європейська Хартія рівності покликана допомогти органам місцевого самоврядування досягати рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад. Приєднання до Хартії дозволяє громадам публічно продемонструвати відданість принципам рівності жінок і чоловіків та зобов’язання  реалізовувати їх на території своєї діяльності.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua