Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
3 грудня 2018 року 09:21

До всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

Україна є країною з високим рівнем поширення ВІЛ-інфекції. За національними оцінками нині в Україні 220 000 людей живуть з ВІЛ. Але лише 121 000 з них знаходиться під медичним наглядом. Це означає, що майже половина людей, які живуть з ВІЛ, не знають про свій ВІЛ статус. Лише кожна п'ята молода людина проходила тестування на ВІЛ - решта ж не бачать у цьому необхідності, тому що не відносять себе до людей групи ризику.

До всесвітнього дня боротьби зі СНІДом 01 грудня Пирятинським міським та районним центрами соціальних служб для сім’ї дітей та молоді спільно з Полтавською обласною благодійною організацією ,,Світло надії“ та Пирятинською ЦРЛ 29 листопада 2018 року проведена профілактична акція, спрямована на інформування населення про епідемію ВІЛ-інфекції/СНІДу. Під час акції паралельно відбувалися декілька заходів: інформування перехожих про проблему поширення хвороби, шляхи передачі та можливість пройти тестування на ВІЛ-інфекцію/СНІД; безпосередньо саме тестування працівником Пирятинської ЦРЛ та інформаційний захід для студентів Пирятинської філії Європейського університету. Під час акції пройшли діагностування 17 осіб, результати яких є негативними. Проте слід пам’ятати, що хвороба підступна, результат захворювання може проявитися в період до півроку з моменту зараження. 

На жаль, проблема поширення ВІЛ-інфекції/СНІДу в м Пирятині та Пирятинському районі є досить актуальною. На сьогоднішній день в районі проживають 161 хворий на ВІЛ-інфекцію/СНІД, з них 41 – хворий на СНІД, 28 осіб молодіжного віку, за 9 місяців поточного року виявлено 19 нових випадків захворювання. Основними шляхами передачі захворювання є статевий, через кров та від матері до дитини. Пройти тестування швидко, конфіденційно та безболісно та отримати результат можна за 5 хвилин в Кабінеті довіри, який знаходиться біля Денного стаціонару Пирятинської ЦРЛ. Не зволікати та пройти вчасно тестування – це шанс зберегти своє та життя близьких та рідних.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua