Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
30 серпня 2018 року 11:25

Не позбавляй себе майбутнього, працюй легально!!!

Одним з пріоритетних напрямів діяльності Державної служби України з питань праці та органів місцевого самоврядування є запобігання використанню нелегальної праці громадян роботодавцями. Це соціальне явище негативно впливає як на розвиток економіки країни, так і на життєвий рівень людей.

 Поширення такого явища як нелегальна праця призводить до:

 ненадходження податків до місцевих бюджетів, які б направлялись на покращення добробуту людей, на реалізацію програм соціально-економічного розвитку громади;

 нестабільності та невпевненості у майбутньому громадян (відсутність належного розміру пенсій, інших соціальних виплат);

 недобросовісної конкуренції щодо тих суб’єктів господарювання, які повністю забезпечують виконання зобов’язань щодо сплати податків, охорони праці і соціального забезпечення працівників.

 Працівники, які працюють нелегально та отримують винагороду за свою роботу у „конвертах“, позбавляють себе гарантованого державою розміру заробітної плати, основної да додаткової відпустки, страхування на випадок тимчасової втрати працездатності, безробіття та нещасного випадку на виробництві, втрачають можливість користуватися державними соціальними гарантіями відповідно до чинного законодавства, а саме: державна допомога сім’ям з дітьми, соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям, субсидії та втрата трудового стажу при розрахунку розміру пенсії.

  Використання роботодавцями нелегальної праці є грубим порушенням трудового законодавства і тягне за собою сувору відповідальність перед Законом. Штраф за таке порушення відповідно до  статті 265 КЗпП України становить 30-кратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення за кожного нелегально працюючого. На даний час це - 111690 грн., тому радимо роботодавцям не практикувати виплату заробітної плати в „конвертах“ .

  Тільки офіційне працевлаштування забезпечує гідні і безпечні умови праці, достойну заробітну плату, належну пенсію в майбутньому, добробут та розвиток нашої громади.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua