Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
30 серпня 2018 року 08:35

Зустріч з представниками органів місцевого самоврядування Луганської та Донецької областей

 29 серпня  Пирятин відвідала делегація представників  об’єднаних територіальних громад, обласної та районної державної адміністрацій, сільських голів та представників громадських організацій Донецької та Луганської областей. ЇЇ очолювали спеціалісти Територіального Об’єднання Компоненту Місцеве Самоврядування та Реформа Децентралізації/ПРООН Ганна Білявська і  Дмитро Курочка. Метою зустрічі стало ознайомлення на місці з проектами ОТГ, які вже реалізувалися.     

 Наша Батьківщина знаходиться на етапі впровадження цілої низки реформ.  Одна з таких реформ – є децентралізація влади.   Саме децентралізація влади,    завдяки  спільним  зусиллям місцевого самоврядування та громади є ефективним знаряддям у покращенні соціально-економічного розвитку території, раціонального використання ресурсного потенціалу, утвердження демократичних процедур та захисту прав і свобод людини. Тому на сучасному етапі розвитку децентралізація влади є фундаментом та основою стабільного розвитку як демократичної держави, так і  окремих населених пунктів.

 Міський    голова    Олексій    Рябоконь   ознайомив присутніх з досвідом виконкому міської ради щодо участі в міжнародних проектах та програмах. Анна Білявська зауважила, чого саме чекає від цієї зустрічі. Досвід Пирятинської ОТГ можна використати як один із кроків впровадження реформ на території Донецької та Луганської областей.

 Заступник міського голови Ігор Шикеринець презентував  Пирятинську ОТГ в контексті децентралізації: кроки становлення і перспективи. Керівник-адміністратор ЦНАПу Людмила Коваль продемонструвала
практику надання адміністративних послуг у Пирятинській міській  ОТГ. Заступник міського голови Максим Варава ознайомив гостей з реалізованим проектом  міжмуніципального співробітництва „Придбання сміттєвоза та контейнерів для покращення матеріально-технічної бази громад. Спільний крок до чистого довкілля Пирятинського краю“. Віра Шурхал, Каплинцівський сільський голова, розповіла про перший досвід у напрямку міжмуніципального співробітництва з Пирятином.

 Про співробітництво громад як механізм ефективного управління в ОТГ на прикладі співробітництва по підвищенню якості водозабезпечення територіальних громад поінформував Максим Варава.

  Децентралізацію в галузі освіти Пирятинської ОТГ презентувала Тамара Коваленко, начальник відділу освіти, молоді та спорту міської ради. Про розвиток спорту на території ОТГ розповів директор ДЮСШ Олександр Горбачов. У ліцеї зустріч завершилася відвідуванням басейну та  центру позашкільної освіти і розвитку дитини „Долоньки“.

 Потім учасники делегації побували в КП ,,Каштан“. Віталій Скочко, директор підприємства, розповів про їх діяльність, дав відповіді на запитання гостей. Після огляду комунальної техніки учасники заходу  відвідали Центр надання адміністративних послуг. Людмила Коваль розповіла про реалізацію проекту міжмуніципального співробітництва з надання адміністративних послуг. Також продемонструвала електронну чергу і принципи її роботи та  мобільний кейс, який дає можливість розширити спектр послуг Центру та забезпечує наближеність послуг до людей.

 Крім того,  гості  відвідали Опорний заклад загальноосвітньої школи     І-ІІІ  ступенів  №  6 та Опорний заклад загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4. Презентацію закладів та реалізовані проекти Громадського бюджету представляли Микола Василенко та  Лариса Шкурупій відповідно.

Марина Зергані, начальник відділу містобудування, архітектури та ЖКГ виконкому міської ради, разом з гостями відвідали сквер „Фантазія“.

Зустріч закінчилася в Центрі громадського діалогу. Ігор Шикеринець ознайомив колег зі Сходу з мПирятинської міської ОТГ в залученні мешканців до вирішення складних та важливих питань громади.

 На самкінець учасники делегації висловили свої позитивні враження від перебування в нашій громаді.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua