Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
24 серпня 2018 року 13:24

Сорок друга сесія міської ради затвердила План місцевого економічного розвитку на 2018-2020 роки

23 серпня відбулося пленарне засідання сорок другої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання. До розгляду депутатів було запропоновано 43 питання порядку денного.

Внесено зміни до Стратегії розвитку Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2017- 2020 роки, затвердженої рішенням дев’ятнадцятої сесії Пирятинської міської ради в грудні 2016 року. Робоча група зі стратегічного планування провела моніторинг діючої Стратегії та рекомендувала внести зміни до неї в частині підвищення рівня згуртованості громади, впровадження електронного врядування та покращення якості надання адміністратавних послуг.

Затверджено План місцевого економічного розвитку на 2018- 2020 роки, розроблений управлінням економіки виконкому міської ради з метою участі у міжнародній ініціативі „Мери за економічне зростання“. Загальний обсяг фінансування заходів Плану становить 14 мільйонів 145 тисяч гривень. З них 31% планується реалізувати за рахунок консолідації місцевих ресурсів, решту – за допомогою донорських коштів. Після затвердження План, який вже отримав схвальну оцінку українських експертів, буде перекладений на англійську мову та направлений до м.Брюссель на розгляд Європейського банку реконструкції та розвитку. У жовтні 2018 року буде відомо результати розгляду.

Затверджено Комплексну програму розвитку малого та середнього підприємництва в Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді на 2018-2020 роки, яка передбачена вищезгаданим Планом місцевого економічного розвитку. В цілому Програмою заплановано більше 30 різноманітних заходів, спрямованих на підтримку та розвиток малого та середнього бізнесу. У 2018 році планується проведення щорічного конкурсу „Кращий підприємець Пирятинської ОТГ“ та виготовлення друкованого видання „Путівник інвестора“.

Наступними рішеннями внесено зміни до Програми розвитку та підтримки інформаційних технологій Пирятинської міської ради на 2018 рік та до бюджету міської об’єднаної територіальної громади на 2018 рік; схвалено проект „Поліпшення якості муніципальних послуг позашкільної освіти у сфері розвитку фізичної культури і спорту на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади в контексті створення сучасного спортивно-інноваційно-розвивального простору школи європейського успіху на базі Опорного закладу Пирятинський ліцей – тренувальний центр спортивної майстерності“, який планується подати на конкурс проектів розвитку територіальних громад Полтавської області; затверджено Положення про загальний відділ та інформаційного забезпечення виконкому міської ради та внесено зміни до Положення про відділ управління комунальною власністю виконкому міської ради. За рекомендацією комісії з присудження стипендій міської ради обдарованим дітям Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, внесено зміни до Положення про стипендії міської ради обдарованим дітям Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

Також було прийнято тридцять рішень із земельних питань.

У роботі пленарного засідання сорок другої сесії взяли участь 16 депутатів ради. Головував на сесії міський голова Олексій Рябоконь.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua