Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
22 серпня 2018 року 17:35

Готуємося до чергової сесії

 

     Цього тижня в рамках підготовки до чергової сесії відбулися засідання постійних комісій міської ради.

   20 серпня проведено засідання постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту. Начальник відділу муніципальних ініціатив та інвестицій управління економіки виконкому міської ради Новіков О.О. запропонував схвалити проект „Поліпшення якості муніципальних послуг позашкільної освіти у сфері розвитку фізичної культури і спорту на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади в контексті створення сучасного спортивно-інноваційно-розвивального простору школи європейського успіху на базі Опорного закладу Пирятинський ліцей – тренувальний центр спортивної майстерності“, який планується подати на конкурс проектів розвитку територіальних громад Полтавської області. Також комісією були погоджені зміни до Положення про стипендії міської ради обдарованим дітям Пирятинської міської ОТГ.

      Крім того, заступник міського голови з питань діяльності виконкому міської ради Андрейщук Р.А. ознайомила членів комісії з листами від установ та організацій, зокрема щодо випуску ювілейної марки, відзначення учасників АТО грамотами з нагоди святкування Дня Незалежності, надання матеріальної допомоги військовослужбовцям-контрактникам. Голова районної федерації футболу Плетінь С.М. порушив питання щодо додаткового фінансування з бюджету міської ОТГ команди ФК „Пирятин“ для забезпечення її участі в чемпіонаті Полтавської області з футболу. Така потреба виникла у зв?язку з невиконанням Пирятинською районною радою фінансових зобов’язань щодо підтримки ФК „Пирятин“. Голова комісії Горбачов О.В. запропонував спільно вирішити це питання на зустрічі голів постійних комісій міської та районної рад.

 

     21 серпня відбулося засідання трьох постійних комісій міської ради.

   На засіданні постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг (Хоменко О.В.) було розглянуто питання про внесення змін до Положення про відділ управління комунальною власністю виконкому міської ради. Заступник міського голови з питань діяльності виконкому міської ради Варава М.В. проінформував, що зміни вносяться у зв?язку з передачею повноважень приватизації житла відділу управління комунальною власністю виконкому міської ради.

   Крім того, член комісії Крицький М.В. порушив питання щодо ремонту дорожнього покриття по вулиці Урожайна та реконструкції системи дощового водовідведення по місту. Варава М.В. повідомив, що комунальним підприємством „Каштан“ планується проведення аналізу наявних мереж водовідведення та виконання робіт з їх відновлення. Також проінформував, що міський голова Рябоконь О.П. днями мав зустріч з керівництвом „ПКЗ-Агро“, на якій обговорювалося питання щодо ремонту вул.Урожайна. Найближчим часом підприємство визначиться з підрядником, який буде виконувати ремонтні роботи, та приступить до їх виконання.

 

   Постійна комісія міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи (Войпанюк В.К.) розглянула низку проектів рішень із земельних питань. Зокрема, рекомендувала сесії міської ради надати дозвіл на поділ земельної  ділянки по вул. Урожайна, 17 під житлове будівництво десятьом учасникам антитерористичної операції.

   Крім того, член комісії Жайворонок О.Л. порушив питання щодо скасування рішення двадцять третьої сесії Пирятинської міської ради від 31 травня 2017 року № 122 „Про розгляд місцевої ініціативи „Про внесення змін до Положення про здійснення закупівель товарів, робіт і послуг виконавчим комітетом Пирятинської міської ради у системі електронних державних закупівель“, яким було зобов?язано замовника (міську раду)  використовувати електронну систему закупівель з метою відбору виконавців робіт для укладення договору  під час здійснення закупівель робіт, вартість яких є більшою 200 тисяч гривень. Комісія підтримала цю пропозицію та рекомендувала винести її на розгляд постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва. Також було запропоновано винести на розгляд постійної комісії з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та ЗМІ питання щодо затвердження на сесії міської ради усіх рішень виконкому міської ради та розпоряджень міського голови, прийнятих у міжсесійний період.

 

    Комісія з питань  планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва (Йощенко В.М.) розпочала своє засідання того ж дня, о 14 годині. Найбільше часу зайняло обговорення проектів рішень щодо внесення змін до Стратегії розвитку Пирятинської ОТГ на 2017-2020 роки та затвердження Комплексної програми розвитку малого та середнього підприємництва. Голова комісії Йощенко В.М. зазначив, що Комплексна програма дійсно спрямована на розвиток малого і середнього бізнесу та сприятиме поглибленню взаємодії між владою, громадою і бізнесом.

   Комісія також взяла до відома звіт начальника фінансового управління  міської ради Кеди С.Ю. про виконання бюджету міської ОТГ за перше півріччя 2018 року та рекомендувала сесії міської ради внести зміни до бюджету міської ОТГ на 2018 рік.

 

    22 серпня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та ЗМІ (Кривобок В.І.). Розглянуто та рекомендовано затвердити Положення про загальний відділ  та інформаційного забезпечення виконкому міської ради, рішення виконавчого комітету та розпорядження міського голови, прийняті в міжсесійний період.

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua