Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
18 серпня 2018 року 12:22

Визначено стипендіатів Пирятинської міської ради

17 серпня відбулося засідання комісії з присудження стипендій міської ради обдарованим дітям Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

Відповідно до Положення, затвердженого рішенням одинадцятої сесії міської ради, стипендії обдарованим дітям присуджуються у трьох номінаціях за трьома рівнями – обласним, національним та міжнародним. У кожній номінації присуджується по п’ять стипендій.

На розгляд комісії було подано 20 кандидатур на присудження стипендій міської ради від закладів загальної середньої та позашкільної освіти. Традиційно найбільше претендентів було у номінації „Освітня діяльність“. За друге місце у ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України стипендію міської ради в розмірі 700 гривень на місяць отримуватиме учень Пирятинського ліцею Артур Виповський. За третє місце в обласних предметних олімпіадах стипендії міської ради в розмірі 300 гривень на місяць отримуватимуть такі діти: учениця Опорного закладу Пирятинської зш І-ІІІ ступенів № 6 Анастасія Глобинець (правознавство), учні Пирятинського ліцею Валерій Панченко ((інформаційні технології) та Вадим Гресь (математика).

В номінації „Мистецька діяльність“ було подано п’ять кандидатур. Комісія вирішила, що всі діти заслужили право отримувати стипендії міської ради. Так, учениця 7 класу Пирятинської школи естетичного виховання Ольга Немідько отримала диплом ІІІ ступеня на VІІ Всеукраїнському конкурсі-огляді юних піаністів ім.Олени Вериківської. За це досягнення дівчинці присуджена стипендія міської ради в розмірі 600 гривень на місяць. Ще двоє учнів школи естетичного виховання: Роман Гуров та Софія Заїка, які на обласному конкурсі „Юний віртуоз Полтавщини“ посіли друге та третє місця, – будуть отримувати стипендії міської ради в розмірі 400 гривень та 300 гривень на місяць відповідно. Двоє вихованців Центру дитячої та юнацької творчості Поліна Білявська та Анастасія Бєлова на обласному конкурсі з образотворчого мистецтва „Барвисте перевесло“ отримали дипломи другого ступеня в номінаціях „Скульптура“ та „Графіка“. За цей успіх дівчаткам присуджено стипендії міської ради в розмірі 400 гривень на місяць.

Як і минулого року, найвищий рівень досягнень мають стипендіати в номінації „Спортивна діяльність“. Вихованці Пирятинської дитячо-юнацької спортивної школи Микола Апостол, Владислава Мартиненко та Вероніка Бужуля у 2018-2019 навчальному році будуть отримувати стипендію міської ради в розмірі 1000 гривень на місяць за друге місце на чемпіонаті Європи з боротьби сумо. За третє місце на цьому ж чемпіонаті отримуватиме стипендію в розмірі 900 гривень на місяць Інна Мартиненко. Ще одна вихованка Пирятинської ДЮСШ Вікторія Тараненко буде отримувати стипендію в розмірі 600 гривень на місяць за третє місце у змаганнях чемпіонату України з легкої атлетики.

Одну кандидатуру на присудження стипендії міської ради подала Пирятинська станція юних техніків. Розглянувши клопотання, комісія запропонувала внести зміни до діючого Положення про стипендії міської ради обдарованим дітям Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади та повернутися до розгляду цього питання на наступному засіданні.

Міському голові рекомендовано видати розпорядження про присудження стипендій міської ради обдарованим дітям Пирятинської міської ОТГ.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua