Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
17 серпня 2018 року 23:47

На засіданні виконкому

   17 серпня відбулося засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради. Одним із основних питань цього засідання було питання забезпечення   жителів  Пирятинської  міської  ради   послугами первинної медицини. Адже впровадження програми медичних гарантій для населення є першочерговим завданням.  Директор комунального підприємства „Пирятинський центр первинної медико-санітарної допомоги“ Пирятинської районної ради Ірина Дядькова  поінформувала про стан реформування медичної галузі. У своєму виступі вона сказала і про недостатнє фінансування  матеріально-технічної  бази первинної медицини.      

   В обговоренні питання взяла участь заступник міського голови Раїса Андрейщук, яка зазначила, що перші кроки по створенню первинної ланки в громаді є: створено комунальне підприємство „Пирятинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги“ Пирятинської міської ради та затверджено його Статут. Проте, на жаль, наступним кроком є ліцензування, а ліцензування прив’язане до конкретних приміщень, яких на даний час на балансі міської ради немає. Міністерство охорони здоров’я України робить акцент на достойній заробітній платі, якісних послугах та створенні відповідного сервісу та умов.

   Міський голова Олексій Рябоконь наголосив, що у разі отримання приміщення для Центру відразу, то міська рада на чолі з міським головою та Раїсою Андрейщук зробили б все можливе для стовідсоткового забезпечення виконання повноважень Пирятинською міською радою у галузі первинної медичної допомоги на території ОТГ.

  Віктор Бугайов, член виконкому міської ради, запитав щодо юридичних підстав впливу виконкому міської ради на діяльність Центру та  на якість надання медичних послуг громаді, коли  в статуті не прописана Пирятинська ОТГ.  

 Людмила Безушко, начальник фінансового управління райдержадміністрації, зазначила, що медична реформа найнагальніша, необхідні зміни, проте вона залишається найнезрозумійлішою серед інших. Її бачення, що Пирятинська ОТГ  повинна мати свою первинку. Проте у світлі останніх подій, все ж таки міський бюджет повинен долучитися до покращення матеріально – технічної бази та надання якісних медичних послуг Центром.

  Потім члени виконкому  погодили квартальний  звіт про виконання бюджету міської об’єднаної територіальної громади за І півріччя 2018 року та  зміни до бюджету з доповненнями.

   Начальник відділу освіти, молоді та спорту міської ради Тамара Коваленко повідомила про підсумки роботи пришкільних оздоровчих таборів у 2018 році.

  Крім того, прийнято ряд рішень, ініційованих відділом містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства. Одноголосно підтримано членами виконкому рішення про встановлення розміру кошторисної заробітної плати при визначенні вартості будівництва (нове будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний    ремонт)     об’єктів    за рахунок бюджету міської ОТГ на 2018 рік при виконанні робіт у звичайних умовах 6925,00 грн. (шість тисяч дев’ятсот двадцять п’ять грн.), при середньому розряді складності робіт 3,8.

  Готуючись до відзначення Дня Незалежності, прийнято рішення щодо надання дозволу на розміщення дитячих розважальних атракціонів та нестаціонарних засобів для виїзної торгівлі  під час святкування.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua