Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
18 серпня 2018 року 22:25

„Об’єднані прапором“ – в Пирятині!

    18 серпня біля пам’ятника Тараса Шевченка жителі міста зустрічали представників української діаспори з Австралії під акорди бандури, які линули від рученят Софійки Заїки. Учасники заходу оплесками вітали прапор України, який облетів весь світ! Свої підписи на ньому залишили англійці, американці, австрійці, італійці, німці та французи. Українці всього світу передали свої найщиріші слова землякам! З аеропорту Бориспіль прапор прибув до Пирятина. Наше місто - єдине в Україні (окрім столиці), де побував легендарний прапор.

    Акцію ,,Об’єднані прапором“ започаткувала Асоціація українців в Ірландії. Мета – об’єднати всіх українців світу в одне єдине ціле, єдину націю. Прапор привезли голова Асоціації Микола Круцик та представники діаспори з Австралії та Криму. Окрім цього, гості привезли ще два прапори, з яких один прилетів разом з пані Стефанією із Австралії, а другий передали з Криму, де був підписаний кримськими татарами!

   Ми вдячні гостям з Ірландії за можливість торкнутися частинки історії. Свої підписи залишили на історичному прапорі міський голова Олексій Рябоконь та волонтери.

   З привітальним словом до пирятинців звернулися Микола Круцик та пані Стефанія. Олексій Рябоконь подякував їм за підтримку українських воїнів, активну громадську позицію та волонтерство. Потім М. Круцик на знак вдячності урочисто вручив міському голові ,,Подяку Громаді Пирятинщини“.

    За проявлену волонтерську ініціативу та забезпечення Української армії необхідними матеріальними засобами для якісного виконання бойових завдань в зоні проведення АТО  командиром Пирятинського РВК Олександром Грицуном було вручено Подяку ,,Асоціації українців в Республіці Ірландії“, яку підписав начальник оперативної маневреної групи полковник О.О.Тимошенко м.Краматорськ.

    Крім того, під час зустрічі відбулася ще одна історична подія, за пропозицією нашої землячки Наталки Семеняки та Миколи Круцика було підписано договір про співпрацю між містом Пирятин і Асоціацією українців в Республіці Ірландії.

     Міський голова Олексій Рябоконь вручив гостям пам’ятні подарунки, подякував їм за патріотизм  та любов до рідної землі.

   Для наших закордонних друзів та пирятинців  лунали пісні  фольклорного колективу Олександрівського сільського клубу ,,Пісенне джерело“.  Зразковий аматорський хореографічний колектив ,,Стиль" Пирятинської школи естетичного виховання виконали український народний танок ,,Весняний козачок“.

   Наприкінці святкового заходу  учасники заходу зробили спільне фото. Далі на  представників української діаспори  чекали Панас Петрович та Людмила Добрийвечір біля знаменитої  вежі, де за сценарієм лубенського письменника-гумориста Петра Лубенського було знято відомий кінофільм: ,,Королева бензоколонки“.     

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua