Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
16 серпня 2018 року 21:30

Ділимося досвідом з колегами із Сумщини

  16 серпня в рамках навчального візиту програми ,,Маршрути успіхів“ проекту ,,Пульс“, який реалізується Асоціацією міст України, в Пирятині побували представники місцевого самоврядування Сумщини. Зустріч розпочалася в ліцеї.

  Міський голова Олексій Рябоконь у вітальному слові презентував Пирятинську об’єднану територіальну громаду. А також, як один із засновників Асоціації об’єднаних територіальних громад та керівник платформи  ,,Адміністративні послуги та  е-врядування“, висловив готовність щодо обміну досвідом та співпраці з об’єднаними громадами Сумщини на базі Пирятинської ОТГ.

   Колег цікавив наш досвід щодо реалізації проектів міжмуніципального співробітництва. Олексій Петрович зазначив, що Полтавщина лідер у цьому напрямку і в міській раді реалізувалися вже три проекти міжмуніципального співробітництва по ТПП, якісного водопостачання та адміністративних послуг.

    Заступник міського голови Ігор Шикеринець презентував досвід міської ради щодо реалізації  проектів та програм.    Керуючий справами виконкому міської ради Лариса Кочур  розповіла про кадрове забезпечення  міської ради, функціонування   ЦНАПу, партисипацію в її діяльності та   впровадження е-врядування.

   Марина Зергані, начальник відділу містобудування, архітектури та ЖКГ виконкому міської ради, презентувала реалізований проект по міжмуніципальному співробітництву: „Придбання сміттєвоза та контейнерів для покращення матеріально-технічної бази громад. Спільний крок до чистого довкілля Пирятинського краю“. Тематику  співробітництва по забезпеченню якісного водопостачання в сільських населених пунктах нашого району продовжив начальник  КП „Пирятинський водоканал“ Микола Дубров.

  У ліцеї зустріч завершилася відвідуванням басейну, центру позашкільної освіти і розвитку дитини „Долоньки“. Сюрпризом для гостей стала спортивна секція ДЮСШ „Сумо“.

   Потім гості побували в  КП ,,Каштан“. Віталій Скочко, директор підприємства, розповів про їх діяльність, дав відповіді на запитання представників органів місцевого самоврядування Сумської області. Після огляду комунальної техніки делегація відвідала Центр надання адміністративних послуг, будівництво якого здійснювалося  за рахунок коштів Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ та міського бюджету. Учасники заходу мали можливість оглянути Центр.     

   Лариса Кочур повідомила, що днями  за підтримки проекту  GIZ був отриманий ще один подарунок – мобільний кейс, який дає можливість розширити спектр послуг Центру та забезпечує наближеність послуг до людей похилого віку та  з інвалідністю, які  не можуть самостійно відвідати Центр. Керівник-адміністратор ЦНАПу Людмила Коваль  продемонструвала    електронну чергу та принципи її роботи.

  Гостей гостинно зустріли на найбільшому підприємстві міста – Пирятинському сироробному заводі. Оглянули цехи, де виробляються тверді сири, а потім продегустували цей продукт.

  У кінці зустрічі учасники делегації висловили своє позитивне враження від оптимізму громад-учасників та їхнього спільного бажання робити справу разом.

 

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua