Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
3 серпня 2018 року 09:42

Енергоефективність та безпека – головні пріорітети розвитку громади

2 серпня міський голова Олексій Рябоконь взяв участь у прес-конференції, присвяченій старту проекту „Марафон: енергоефективна та безпечна громада“, що реалізується спільно Асоціацією об’єднаних територіальних громад, проектом „Підтримка децентралізації в Україні“ DESPRO та проектом „Реформи у сфері енергоефективності“ GIZ. Серед присутніх також були керівники та представники секторальних платформ Асоціації ОТГ, представиники компаній, що працюють в сферах енергоефективності та безпеки, керівники об’єднаних громад.

Виконавчий директор Асоціації ОТГ Валентина Полтавець зазначила, що в рамках цього проекту будуть проведені інформаційні заходи, презентації в 4 областях України, оголошені конкурси „Енергоефективна громада“ та „Безпечна громада“. Метою  конкурсу є визначення проблематики та можливостей розвитку у сфері безпеки та  енергоефективності громад, а також презентація кращих практик у зазначених напрямах.

Олексій Рябоконь, як і інші керівники громад-учасниць проекту підтвердив цілковиту готовність ОТГ брати участь в „марафоні“ та зацікавленість в якнайшвидшій імплементації принципів енергоефективності. Пирятинська міська об’єднана територіальна громада вже має певні здобутки в цьому напрямкові: в складі виконкому працює енерго-менеджер, здійснюється енергоаудит об’єктів комунальної власності, реалізується відповідна цільова програма. Ця робота вже має позитивні результативні показники – витрати на енергоносії в закладах підпорядкованих міській раді суттєво зменшуються, а отже вивільняється додатковий ресурс. Олексій Рябоконь також зазначив, що для нашої громади визначальною ціллю участі в проекті є створення безпечного та комфортного середловища в громадах, що, до речі, є одним зі стратегічних завдань Асоціації ОТГ.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua