Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
30 липня 2018 року 18:46

Працюють постійні комісії міської ради

27 липня відбулося спільне засідання постійних комісій міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи і з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг.

Найбільше обговорення викликало питання про збереження територіального сервісного центру МВС України №5347 в Пирятині. За офіційною інформацією з 7 серпня поточного року територіальний сервісний центр в нашому місті припиняє свою діяльність в зв’язку з його перенесенням в Семенівку.

Звісно і керівництво міської ради, і депутати відстоюють збереження територіального сервісного центру, адже це в інтересах жителів нашої громади. З цією метою було направлено депутатське звернення до Регіонального сервісного центру МВС в Полтавській області Головного сервісного центру МВС України, голові облдержадміністрації. Але відповідь була негативною. Депутат міської ради Олег Куча запропонував вийти із ситуації за прикладом деяких інших громад Полтавщини, а саме: задекларувати готовність міської ради забезпечити належні умови для функціонування територіального сервісного центру. Але проблема в тому, що приміщення, в якому нині знаходиться територіальний сервісний центр, не перебуває у комунальній власності нашої громади. Тому міська рада не може здійснювати видатки на його утримання. Передати приміщення теж, як виявилось, не просто, адже юридично його просто не існує – право власності на нього не зареєстровано ні за Регіональним сервісним центром, ні за Пирятинським районним фондом „Безпека дорожнього руху“, що забезпечував функціонування територіального сервісного центру раніше. Присутні на засіданні комісій засновники районного фонду „Безпека дорожнього руху“ Анатолій Кузьменко і Микола Шаповал запевнили, що за умови отримання фондом права власності на будівлю сервісного центру, вони передадуть її у власність міської ОТГ. Щоб офіційно підтвердити свої наміри, до міської ради буде направлено листа за підписом керівника фонду. На основі цього листа вирішено направити звернення до Регіонального сервісного центру та Полтавської облдержадміністрації з гарантією забезпечення умов функціонування територіального сервісного центру в Пирятині.

Але станом на 30 липня на адресу міської ради лист від Пирятинського районного фонду „Безпека дорожнього руху“ так і не надійшов. Представники фонду не надали жодних пояснень щодо подальших намірів забезпечення діяльності територіального сервісного центру в Пирятині. Тому під час наради у міського голови було прийнято рішення розпочати процедуру визнання будівлі територіального сервісного центру за адресою вулиця Січових Стрільців, 235 в місті Пирятині безхазяйною з метою подальшого набуття права власності Пирятинською міською радою.

Під час спільного засідання комісій депутати розглянули ряд інших важливих питань. Зокрема, взяли до відома інформацію про стан виконання календарного плану роботи відділу будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства виконкому міської ради в І півріччі 2018 року, про стан реалізації проекту будівництва полігону твердих побутових відходів, про стан відлову бездомних собак тощо.

Також розглянули колективне звернення жителів будинку по вулиці Європейській, 66, щодо проведення ремонтних робіт в їхньому будинку. За словами мешканців їхні попередні звернення датовані початком 2000-х років або ігнорувалися, або не виконувалися в повному обсязі балансоутримувачами – управлінням житлово-комунального господарства та КП „Наш дім“. Пожильці мають претензії до виконання зобов’язання з утримання житлового фонду і до КП „Каштан“. Але з 2016 року, відповідно до змін в законодавстві, багатоквартирні будинки перейшли повністю у власність мешканців, тому саме вони мають опікуватись утриманням будинків. Міська рада не має права використовувати бюджетні кошти на ремонт таких об’єктів. В той же час, і міський голова Олексій Рябоконь, і депутати міської ради не спростовують відповідальності органу місцевого самоврядування і КП „Каштан“ за неналежний стан багатоповерхових будинків, які раніше входили до житлового фонду. Тому депутати профільних комісій вирішили разом з фахівцями виконкому міської ради напрацювати певні алгоритми вирішення подібних проблем.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua