Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
23 липня 2018 року 19:33

Готуємося до позачергової сесії

23 липня відбулися засідання постійних комісій міської ради, на яких розглянуто проекти рішень, які пропонується винести на пленарне засідання сорок першої позачергової сесії Пирятинської міської ради.

На засіданні постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг погоджено передачу Опорному закладу Пирятинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 6 теплогенераторної та прийняття у комунальну власність Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади із приватної власності будівлі громадської вбиральні, розташованої за адресою: вул. Соборна, 25/1, м.Пирятин. Крім того, розглянуто питання щодо надання матеріальної допомоги жительці м.Пирятин для усунення наслідків пожежі, що сталася днями і, крім матеріальних збитків, забрала життя людини. Комісія вирішила виїхати на місце трагедії, провести обстеження та доручити фахівцю виконавчого комітету міської ради терміново підготувати проект рішення щодо внесення змін до Програми соціального захисту населення на 2018 рік.

Того ж дня, о 13.00 годині, постійна комісія з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту розглянула цей проект рішення і запропонувала виділити із бюджету міської об’єднаної територіальної громади 10 тисяч гривень для усунення наслідків пожежі. Крім того, рекомендовано внести зміни до Програми соціального захисту військовослужбовців, військовозобов’язаних, учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, які проживають на території населених пунктів Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, зокрема, надати одноразову матеріальну допомогу в розмірі 3 тисячі гривень на поховання двох учасників антитерористичної операції, які не досягли пенсійного віку; передбачити кошти на санаторно-курортне оздоровлення членів сім’ї загиблого учасника АТО та участь сімей учасників антитерористичної операції в Етнофестивалі ,,Зберемося, Роде!“ в м.Полтава.

О 15.00 годині відбулося засідання комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва. Депутати розглянули проекти рішень, погоджені іншими профільними комісіями, а також погодили зміни до бюджету міської ОТГ, що пов’язані з передачею медичної субвенції в сумі 1 162,0 тис. грн. до районного бюджету. Окремим проектом рішенням передбачено, що ця субвенція передається на утримання працівників Пирятинського Центру первинної медичної допомоги, що працюють у закладах охорони здоров’я на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, виключно в обсязі, необхідному для надання послуг первинної медичної допомоги жителям Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади у третьому кварталі 2018 року. Іншими змінами до бюджету передбачено  придбання спеціального обладнання для облаштування спортивного майданчика, включаючи монтаж обладнання на місці його безпосередньої експлуатації, на суму 135,16 тисяч гривень за рахунок коштів Фонду розвитку територій області;  передачу коштів в сумі 860 тисяч гривень до районного бюджету на утримання територіального центру соціального обслуговування у ІІІ кварталі тощо.

На засіданні постійної комісії з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та ЗМІ розглянуто одне питання щодо призначення позачергових місцевих виборів старости села Калинів Міст Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади Пирятинського району на 23 вересня 2018 року. Дату виборів змінено з метою забезпечення належних умов для організації роботи міської виборчої комісії та проведення виборчого процесу.

В ході роботи комісій виникла потреба у додатковому розгляді ще двох питань. Їх буде розглянуто 24 липня на спільному засіданні постійних комісій з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг і з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва. На цьому ж засіданні буде остаточно сформовано проект порядку денного позачергової сесії.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua