Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
6 липня 2018 року 15:13

Відбулося засідання координаційної ради з питань Громадського бюджету

5 липня відбулося засідання координаційної ради з питань Громадського бюджету (бюджету участі) Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Обговорювали хід виконання проектів, що перемогли у голосуванні минулоріч і мають бути реалізовані в поточному році.

Щодо реалізаці проекту шкільного радіовузла в опорному закладі Пирятинська загальноосвітня школа №6 автор проекту Тетяна Дуброва повідомила, що постачальників обладнання та виконавців робіт вже визначено. Нині триває процедура укладання договорів і до початку навчального року проект буде реалізовано.

Обговорювали також перспективу реалізації проектів встановлення сенсорного освітлення пішохідних переходів та реконструкції фонтану. Щодо проекту сенсорного освітлення пішохідних переходів, виникло питання щодо доцільності встановлення освітлення саме на зазначених в проекті пішохідних переходах (на перехрестях вулиці Європейської з вулицями Абаканською та Соборною). Адже на цих місцях вже встановлено ефективне освітлення. Щодо реалізації проекту реконструкції фонтану по вулиці Соборній, то вартість фонтану з басейном, зазначеного в проектній пропозиції розміру, нині становить 85 тис. грн. Окрім того, необхідно профінансувати його доставку в Пирятин та встановлення. Разом усі ці заходи виходять за рамки об’ємів фінансування усього проекту. Озвучувалась пропозиція дофінансувати необхідну суму з міського бюджету за якоюсь із цільових програм. Але це може стати негативним прецедентом, і в подальшому автори проектів навмисно залишатимуть частину робіт з реалізації їх ідеї поза кошторисом проекту, мотивуючи це можливістю фінансувати їх з міського бюджету поза рамками бюджету участі.

В результаті обговорення вирішили проекти-переможці реалізувати саме в такому вигляді, як вони були поставлені на голосування і підтримані громадою, і в рамках зазначених в проектних пропозиціях об’ємів фінансування.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua