Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
2 липня 2018 року 08:43

Як вирішити проблему збільшення кількості безпритульних тварин в місті?

27 червня міський голова Олексій Рябоконь зустрівся із зоозахисниками та волонтерами, щоб обговорити проблему збільшення кількості безпритульних тварин на території нашої громади.

Представник районного осередку громадської організації „Зооплатформа“ Марина Грицай разом із зоозахисницею та волонтером Інною Гребенюковою розповіли про методи, які допоможуть контролювати популяцію безпритульних тварин в місті. Зокрема, обов’язковою є стерилізація якомога більшої кількості собак і котів, паспортизація тварин.

Олексій Рябоконь зазначив, що стосовно паспортизації, то ця процедура, навряд чи, буде популярною серед містян, які мають домашніх тварин. Паспортизують своїх улюбленців лише найвідповідальніші власники. Решта ж не бажатиме витрачати кошти на процедуру. З міським головою погодилась і депутат міської ради Аліна Мірошніченко.

Олексій Рябоконнь також зазначив, що найбільшою проблемою є безвідповідальне ставлення власників тварин до своїх домашніх улюбленців – це і порушення правил вигулу, і жорстоке поводження, а часто навіть і викинуті на вулицю тварини. Тому найперше, що потрібно робити – активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу.

Громадський активіст і волонтер Альона Гуленко зауважила, що стерилізація – процедура доступна далеко не усім власникам тварин, адже в Пирятині її не проводять. Тому вона попросила підтримати її звернення до Пирятинського відділення Держпродспоживслужби про доцільність надання таких послуг в нашому місті.

Після тривалого обговорення вирішили налагодити співпрацю міської ради із зоозахисними організаціями та волонтерами в питанні вирішення проблеми безпритульних тварин.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua