Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
21 червня 2018 року 18:30

Актуальні питання розвитку правової спроможності територіальних громад на Полтавщині

21 червня в Пирятині відбувся кущовий семінар „Актуальні питання розвитку правової спроможності територіальних громад на Полтавщині“. Захід проходив в рамках реалізації Програми правової освіти населення області на 2016-2020 роки, за ініціативи Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області, Полтавської обласної ради та за підтримки Полтавської обласної державної адміністрації.

Участь в семінарі взяли і представники Пирятинської міської ОТГ, зокрема, міський голова Олексій Рябоконь, депутати міської ради, члени виконкому та посадові особи виконкому і структурних підрозділів міської ради.

Присутні дізналися про державні гарантії щодо захисту прав громадян, зокрема, через Бюро безоплатної правової допомоги. Як зазначив директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий, подібні семінари проводяться на Полтавщині з жовтня 2016 року і спрямовані на налагодження партнерських відносин з органами місцевого самоврядування, проведення відкритого діалогу з представниками територіальних громад та підвищення рівня правової обізнаності представників територіальних громад області.

Очільник Головного управління Держгеокадастру в Полтавській області Вадим Чувпило поінформував представників територіальних громад Пирятинщини та Чорнухинщини  про напрями та форми протидії рейдерству в аграрній сфері, розповів про діяльність оперативного штабу щодо захисту прав аграріїв, висвітив найбільш типові питання, з якими звертаються представники аграрного бізнесу та як вони вирішуються на практиці.

Перша заступниця начальника Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Дар’я Бриндак розповіла учасникам семінару про реалізацію загальнонаціонального правопросвітницького проекту „Я МАЮ ПРАВО!“ на Полтавщині, повідомила про мету проекту, заходи, які проводяться задля його реалізації та запросила присутніх долучитися до нього.

Начальниця Управління Пенсійного забезпечення Головного управління Пенсійного фонду України у Полтавській області Ірина Товстоножко розповіла про особливості пенсійної реформи в Україні, її суть та механізми реалізації.

Учасники заходу обговорили безліч актуальних тем, серед яких і реалізація в об’єднаних громадах медичної реформи. Олексій Рябоконь зауважив, що Пирятинська міська ОТГ має певні виклики щодо реалізації повноважень в сфері належного забезпечення надання на території громади якісних послуг первинної ланки медицини, пов’язані з неузгодженістю позицій районної та міської рад. Директор Департаменту охорони здоров'я Полтавської ОДА Юрій Курилко порадив шукати компроміс.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua