Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
21 червня 2018 року 18:39

Підписано договір про міжмуніципальне співробітництво з надання адміністративних послуг

Сьогодні в Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді відбулася ще одна важлива подія, до якої готувалися кілька місяців, - підписано Договір про співробітництво територіальних громад по реалізації спільного проекту з надання якісних адміністративних послуг Центром надання адміністративних послуг виконкому Пирятинської міської ради жителям сільських громад Великокручанської, Дейманівської, Каплинцівської, Харківецької сільських рад  Пирятинського району та Куріньківської сільської ради Чорнухинського району Полтавської області. Урочиста подія відбулася у Центрі надання адміністративних послуг виконкому міської ради. На церемонії підписання побували і гості з Полтавської обласної ради та представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області.  

Партнерів та гостей привітав міський голова Олексій Рябоконь. Він коротко ознайомив присутніх з історією створення ЦНАПу та ідеєю щодо співробітництва громад. Це вже третій договір міжмуніципального співробітництва, який реалізується Пирятинською міською радою. Перші дві угоди стосуються збору та вивезення ТПВ і якісного водопостачання. Метою ж цього міжмуніципального співробітництва є надання якісних адміністративних послуг у сільських громадах-партнерах та обслуговування жителів Великокручанської, Дейманівської, Каплинцівської, Харківецької та Куріньківської сільських рад Центром надання адміністративних послуг виконкому міської ради.

Керуючий справами виконкому міської ради Лариса Кочур проінформувала присутніх про реалізацію спільного проекту міжмуніципального співробітництва та запросила до керівників громад до підписання Договору.

Варто зазначити, що для наближення послуг до сільського населення сільськими радами створюються віддалені робочі місця адміністраторів за прикладом наших старостатів, а також Пирятинська міська рада надає програмне забезпечення з електронного документообігу та Реєстру територіальної громади, які будуть встановлені у партнерів. Окрім того, буде проведено відповідне навчання для відповідальних осіб сільських рад, які надаватимуть адміністративні та муніципальні послуги. ЦНАПом виконавчого комітету здійснюватиметься постійний супровід їх діяльності, надаватиметься методична та консультаційна допомога. Варто зазначити, що Договір про міжмуніципальне співробітництво буде зареєстровано в Мінрегіоні, а реалізація проекту розпочнеться з 1 липня.

Спільний проект співробітництва громад сприятиме відкритості, прозорості та доступності в діяльності рад-партнерів, підвищенню рівня професійності працівників, забезпечить якісне надання адміністративних послуг,  а також розширить можливості міського ЦНАПу.

Наступним кроком у цій співпраці буде реалізація проекту „СМАРТ Пирятин“.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua