Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
15 червня 2018 року 14:27

Освітня діяльність національних природних парків

Природно-заповідний фонд України – ділянки суші і водного простору, природні комплекси та об'єкти, які мають особливу природоохоронну, наукову, естетичну, рекреаційну та іншу цінність і виділені з метою збереження природної різноманітності ландшафтів, генофонду тваринного і рослинного світу, підтримання загального екологічного балансу та забезпечення фонового моніторингу навколишнього природного середовища.

Згідно з Законом України „Про природно-заповідний фонд України“ території та об’єкти ПЗФ, окрім іншого, можуть використовуватися в науково-дослідних та освітньо-виховних цілях.

Саме з цією метою в НПП „Пирятинський“ з 11 червня вже вшосте запрацювала щорічна літня екологічна школа „Юні дослідники“.

Відвідувачами стали учні 5-6 класів Опорного закладу Пирятинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №6 Пирятинської міської ради.

Цього року діти вивчатимуть біорізноманіття ботанічної пам’ятки природи „Лісопарк „Острів Масальський“.

Заняття проводять фахівці відділу рекреації та екологічної освіти НПП „Пирятинський“. Основними завданнями школи є вивчення видового різноманіття лісу, луків та водно-болотних угідь р. Удай, спостереження за комахами та птахами, навчитися працювати з визначниками та довідниковою літературою. 

В перший день юні дослідники знайомилися один з одним, вчилися слухати ліс, спостерігати за комахами.

В такий спосіб працівники національного парку  намагаються  виховати в школярах любов до природи рідного краю та навчити їх культурі спілкування із навколишнім світом.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua