Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
16 червня 2018 року 17:17

Енергоефективність – збереження сприятливих кліматичних умов

14-15 червня в Полтаві відбувся семінар „Врахування змін клімату в розвитку громад“, який провели члени Української Кліматичної Мережі за підтримки Міністерства екології та природних ресурсів України. У заході взяв участь головний спеціаліст відділу управління комунальною власністю виконкому Пирятинської міської ради Руслан Биков.

Зростання рівня споживання енергії та неефективне ставлення до енергетичних ресурсів призводить до надлишкових викидів парникових газів, що руйнує кліматичний баланс планети. Створення локальних стратегій розвитку, які б включали дієві заходи зі скорочення викидів вуглекислого газу та адаптацію до відчутної зміни клімату все гостріше постає в українських громадах.

Голова Української Кліматичної Мережі Ілля Єременко представив учасникам іноземний приклад ефективних енергетичних планів, що включали „зелені“ та інноваційні рішення у розвитку європейських міст.

Представник Мінприроди Олеся Шаповалова розповіла про Національні плани України щодо протидії зміни клімату.

Представник ГО „ЕКОПОЛТАВА“ Юлія Мельник поділилася планами переходу України на 100% відновлюваної енергії до 2050 року. Такий енергетичний перехід стане єдиною можливою альтернативою для країни у процесі протидії зміні клімату, поступовому скороченню парникових газів та прийде на зміну використання викопного палива.

Представники громад Миргороду, Житомира та Вінниці поділилися прогресивним досвідом. Житомиряни представили нову кліматичну стратегію свого міста, а Миргород – плани та інноваційні рішення своєї громади у процесі реалізації Плану дій сталого енергетичного розвитку.
До жвавого обговорення долучилися такі міста як Полтава, Пирятин, Запоріжжя. Учасники з цих міст наголосили на невідкладності чіткого курсу з адаптації до змін клімату у своїх громадах.

Окрім опрацювання дієвих прикладів в Україні щодо протидії зміні клімату енергоменеджери і представники місцевих рад напрацювали конкретні сценарії та заходи для переходу громад на повне забезпечення енергії з відновлюваних джерел (сонця, вітру та біомаси).

Основним результатом є спільні напрацювання Мінприроди, Української Кліматичної Мережі та представників муніципалітетів щодо дій, які мають бути втілені, аби на місцях ефективно реалізовувалася кліматична політика.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua