Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
7 червня 2018 року 19:37

Міська рада працює над налагодженням співпраці місцевих підприємств і товаровиробників задля отримання кращих перспектив розвитку

Більшість країн світу плани і стратегії місцевого розвитку в значній мірі спрямовують на розвиток приватного бізнесу. Пирятинська міська ОТГ також прагне долучитись до цих процесів, тому з метою підвищення теоретичних та практичних знань у 2017 році приєдналась до ініціативи ЄС „Мери за економічне зростаня“. Метою програми є застосування сучасних інструментів для стимулювання розвитку найбільш ефективних на місцевому рівні галузей економіки та створення нових робочих місць. Саме таку тему обговорювали 7 червня у Клубі громадського діалогу сільськогосподарські товаровиробники, представники громадських організацій, влади та ЗМІ.

Відкрив засідання заступник міського голови Ігор Шикеринець, який проінформував присутніх, що за соціально-економічними показниками підприємства, які беруть участь у вирощуванні зернових культур та їх переробці, мають значний вплив на розвиток громади і формування бюджету. Фактично на теренах нашої громади сформовано потужний зерновий кластер.

З метою аналізу місцевих ланцюгів доданої вартості начальник управління економіки виконкому міської ради Ірина Солдатова наочно продемонструвала схему місцевого партнерства в цій сфері. Для виявлення ланок ланцюга, посилення яких створить економічний ефект для усіх учасників, під час наради сформовано три пропозиції, а саме: створення майстерні для ремонту сільськогосподарської техніки (8 робочих місць); створення керуючої компанії для задоволення потреби підприємств у паливно-мастильних матеріалах, посівному матеріалі тощо (2 робочих місця); будівництво житнього млина, олійниці та крупорушки (30 робочих місць). Після заслуховування всіх „за“ і „проти“ дійшли до згоди, що остання пропозиція матиме більший економічний ефект. Тому саме будівництво комбінованого переробного підприємства буде покладено в основу написання Плану місцевого економічного розвитку, який по суті є аплікаційною формою-заявкою для участі у програмі ЄС „Мери за економічне зростаня“.

Підвів підсумки круглого столу міський голова Олексій Рябоконь, який виразив сподівання щодо перемоги проекту Пирятинської громади в конкурсі. Крім того, він озвучив ряд ініціатив міської ради у сфері сприяння розвитку малого та середнього бізнесу, зокрема, у сфері покращення доступу до фінансування, оренди вільних площ і земельних ділянок, задоволення потреби у кваліфікованих ресурсах. Також Олексій Рябоконь запросив приватні підприємства та ФОП на „Каву з мером“ – зустріч в неформальній обстановці для вирішення питань покращення адміністративних послуг та бізнес-клімату вцілому. Саме такий формат спілкування з бізнесом вже позитивно зарекомендував себе в багатьох містах України.

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua