Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
7 червня 2018 року 18:29

Пирятинська міська ОТГ планує участь у проекті, спрямованому покращити велоінфраструктуру громади

7 червня до Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади завітали представники Проекту „Зелене світло для велоруху в громадах“, який реалізується Асоціацією велосипедистів Києва за підтримки U-LEAD.

Зустріч з міським головою Олексієм Рябоконем, заступниками міського голови Максимом Варавою та Раїсою Андрейщук, директорами та вчителями міських шкіл відбулася в конференц-залі Пирятинського ліцею. Керівник проекту „Зелене світло для велоруху в громадах“ Ксенія Семенова та координатори проекту Оксана Кушнір, Марина Блудша і Дмитро Жигінас розповіли, що метою їх ініціативи є розбудова велоінфраструктури в населених пунктах ОТГ, пропаганда велотранспорту, як альтернативи автомобілям, підвищення рівня культури дотримання правил дорожнього руху усіма його учасниками і, зокрема, велосипедистами. Серед головних напрямків, які реалізовуватимуться в рамках проекту є кампанія „Велосипедом до школи“, напрацювання рекомендацій з проектування велосипедної інфраструктури, розробка ДСТУ для велоінфраструктури, проведення Європейського тижня мобільності та міжнародної конференції „Велофорум“.

Для Пирятинської міської ОТГ проект „Зелене світло для велоруху в громадах“ є цікавим одразу з декількох позицій. По-перше, якщо наша громада стане його учасником, ми зможемо розраховувати на допомогу спеціалістів у плануванні і проектуванні велоінфраструктури в населених пунктах громади, від велодоріжок до велостоянок тощо. По-друге, за сприяння проекту ми зможемо реалізувати цілу низку інформаційних та освітніх заходів, зокрема навчання велодорожній грамотності молоді, розповсюдження соціальної реклами тощо. По-третє, проект зацікавлений у співпраці з державними та громадськими організаціями в сфері популяризації велотуризму, що з огляду на багаторічну співпрацю Пирятинської міської ради з НПП „Пирятинський“ є теж вельми актуальним напрямком.

В рамках відвідин нашої громади представники проекту „Зелене світло для велоруху в громадах“ побували в опорних школах міста, де разом з адміністрацією закладів оглянули вже наявні велопарковки та обговорили перспективи їх модернізації.

Окрім того, гості побували в Пирятинському ЦНАПі.

В підсумку зустрічі і представники проекту, і керівництво міської ради висловили сподівання на подальшу плідну співпрацю.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua