Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
6 червня 2018 року 17:22

Нова політика управління відходами – основа економіки замкненого циклу

5-6 червня у Києві відбулася конференція „Нова політика управління відходами – основа економіки замкненого циклу“.

Захід присвячений впровадженню Національної стратегії управління відходами до 2030 року, обговоренню перспектив переходу до економіки замкненого циклу, а також політики ЄС у сфері управління відходами.
Організатор – Міністерство екології та природних ресурсів України за підтримки Представництва ЄС в України та проектів, що фінансуються ЄС (Twinning, APENA, BRDO), Американської торгівельної палати в Україні, Європейського банку реконструкції та розвитку, а також за підтримки Швейцарсько-українського проекту „Підтримка децентралізації в Україні“ DESPRO.

В заході взяли участь: Міністр екології та природних ресурсів, Остап Семерак; Віце-прем’єр-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлового господарства, Геннадій Зубко; Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, Іванна Климпуш-Цинцадзе; Голова Представництва ЄС в Україні, Хюг Мінгареллі; посол Японії в Україні та Молдові, Сігекі Сумі. Активно долучилися до роботи конференції експерти проекту DESPRO.

Пирятинську міську ОТГ представляв міський голова, заступник голови Асоціації об’єднаних територіальних громад Олексій Рябоконь.

Під час події було презентовано проект Рамкового закону про відходи, Національний план управління відходами, засади секторальних законів (електричне та електронне обладнання, батарейки та упаковка).

Учасники конференції мали змогу дізнатися із перших вуст як і де отримати кошти для побудови енергоефективного міста та громади.

Подія  є важливою в контексті деценталізації, оскільки: привертає увагу громадськості до питання управління відходами, коли лише 5% українців вважають цю тему актуальною; дозволяє головам об’єднаних територіальних громад та представникам місцевого самоврядування дізнатись більше про тенденції в оновленні законодавчої бази в сфері управління відходами; інформує учасників про можливості співробництва ОТГ для спільного вирішення екологічних проблем громад.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua