Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
31 липня 2015 року 18:12

На сесії міської ради

30 липня відбулася сорок дев’ята сесія Пирятинської міської ради шостого скликання під головуванням міського голови Олексія Рябоконя.

Цього дня на порядок денний було винесено 26 питань, пов’язаних з врегулюванням земельних відносин, майна комунальної власності, а також бюджетні питання, з розгляду яких і розпочалося пленарне засідання.

Передовсім депутати заслухали та затвердили звіт про фінансово-господарську діяльність міської ради за І півріччя 2015 року, який доповіла начальник відділу фінансів та обліку Ірина Цюра, далі погодили зміни та доповнення до низки міських цільових Програм у сферах соціального захисту населення, благоустрою міста, комунальної власності.

Особливу увагу депутати приділили обговоренню міської цільової Програми щодо підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей – мешканців населених пунктів міської ради, якою передбачено надання матеріальних допомог та пільг, зокрема: надання 50% оплати санаторного-курортного  оздоровлення демобілізованих військовослужбовців в рамках співфінансування з районного та обласного бюджетів, надання допомоги на лікування військовослужбовцям, які отримали поранення та контузії під час військових дій.  

Окрім цього, депутати схвалили міську цільову Програму обладнання вузлами обліку теплової енергії житлового фонду міста Пирятина на 2015 рік, якою передбачено співфінансування вартості робіт по придбанню та встановленню теплових лічильників в багатоповерхових житлових будинках коштом міського бюджету, ОВКПТГ „Лубнитеплоенерго“ та мешканців будинків в рівних частках.

На сесії міськради було розглянуто й питання про внесення змін до міського бюджету на поточний рік. У зв’язку з тим, що за результатами роботи у першому півріччі бюджет перевиконано, з’явилася можливість перерозподілити одержані кошти на друге півріччя. Левова їх частка буде витрачатися на заходи з підготовки житлового фонду міста, дошкільних навчальних закладів та інших об’єктів комунальної власності до осінньо-зимового періоду 2015-2016 років.

Крім запланованого депутати підтримали виділення коштів на придбання та установку дитячих і спортивних майданчиків в масивах житлової забудови міста. Активну участь в обговоренні даного питання приймали депутати Андрій Кучерявий, Валерій Острянський, Олег Солонський, Анатолій Якименко, Андрій Малишкін.

Не менш жваве обговорення серед депутатів та присутніх у залі засідань відбулося по проекту рішення щодо створення при міській раді відділу інспекції державного будівельно-архітектурного контролю.

Наразі рішення з цього питання було не прийняте, оскільки частина депутатів, які займаються підприємницькою діяльністю голосували або „проти“, або „утримались“, мабуть, вважаючи, що не варто спрощувати існуючі дозвільні та погоджувальні процедури у будівництві, унеможливлювати корупційні прояви в цій сфері та давати можливість громаді здійснювати контроль саме в питанні містобудівної діяльності. 

На завершення депутати схвалили Положення про відділ муніципальних послуг виконавчого комітету міської ради, погодили план роботи ради на ІІ півріччя 2015 року, затвердили рішення виконкому та розпорядження міського голови, прийняті у міжсесійний період, та прийняли рішення по ряду питань у сфері регулювання земельних відносин.

Більш детально прийнятими рішеннями можна буде ознайомитися на офіційному веб-сайті територіальної громади Пирятинської міської ради у рубриці РІШЕННЯ МІСЬКОЇ РАДИ.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua