Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
17 липня 2015 року 11:37

Презентація нового проекту "Партисипативна демократія в Україні"

16 липня в приміщенні міської ради відбулася спільна зустріч представників влади Пирятинської міської ради з громадськими активістами та представниками Полтавської філії Суспільної служби України, яка реалізує Проект „Наше місто-наш бюджет-наше майбутнє“.

Метою зустрічі було ознайомлення із завданням даного проекту, яке полягає в збільшенні прозорості місцевих бюджетів та участі громадян в його плануванні, і обговорення можливості його реалізації в місті Пирятині.

Представники Суспільної служби ділилися досвідом реалізації подібних проектів у Польщі та Полтаві, а заступник міського голови І.Шикеринець та інші представники міської ради ознайомили присутніх зі своїм досвідом співпраці з громадою міста та висловили готовність до співпраці з Полтавською філією Суспільної служби України в реалізації цього проекту.   

В рамках реалізації проекту передбачено ряд заходів, а саме:   

  • проведення семінарів для представників громадськості на тему „Як наповнюється місцевий бюджет, на які цілі витрачається“, „Громадські бюджети, зарубіжний досвід“;
  • розробка та затвердження Положення про Громадський бюджет;
  • збір пропозицій від мешканців міста, визначення переможців;
  • видання посібника „Громадський бюджет. Збільшення прозорості місцевих бюджетів та участі громадян в їх плануванні“

 Цей проект надзвичайно корисний для розвитку співпраці органів місцевого самоврядування з громадськістю, ведення прямого діалогу з мешканцями міста. Розширення діалогу з місцевою громадою, максимальне врахування думки жителів міста у частині формування місцевого бюджету сприятиме довірі до місцевих політиків та інститутів місцевої влади. 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua