Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
30 березня 2018 року 16:20

Земельна комісія ініціювала проведення громадських слухань

В ході підготовки до другого пленарного засідання тридцять сьомої сесії Пирятинської міської ради 29 березня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи за участю голів інших постійних комісій.

Депутати розглянули та рекомендували сесії міської ради затвердити низку питань щодо регулювання земельних відносин. Зокрема, внести зміни до договору суперфіцію, укладеного між Пирятинською міською радою та Департаментом будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Полтавської обласної державної адміністрації, яким надано дозвіл на будівництво полігону твердих побутових відходів на місці існуючого невпорядкованого сміттєзвалища в м.Пирятин.

Зазначимо, що Департаментом прийнято рішення завершити будівництво полігону вже цього року. Для досягнення цієї мети із обласного бюджету планується виділити вісім мільйонів гривень на співфінансування проекту. Ще чотири мільйони передбачено у проекті бюджету міської об’єднаної територіальної громади, який подано на затвердження сесії.

Крім проектів рішень, що виносяться на сесію, комісія обговорила ще ряд питань, зокрема, звернення жителів будинку № 2 по вулиці Полтавська щодо нападу бродячих собак. З метою захисту жителів Пирятина від бродячих тварин виконавчому комітету міської ради рекомендовано укласти угоду з харківською організацією, яка займається відловом таких тварин, та передбачити в бюджеті міської ОТГ кошти на оплату послуг. Зауважимо, що відлов однієї собаки коштуватиме нашій громаді 1045 гривень. Є привід замислитися про відповідальність людей за утримання домашніх улюбленців.

Також члени комісії заслухали інформацію директора Пирятинського елеватора ТОВ „Баришівська зернова компанія“ Володимира Клепача щодо намірів будівництва цеху для зміщування мінеральних добрив. Після обговорення комісія ініціювала проведення громадських слухань з даного питання. Попередньо слухання заплановані на 28 квітня.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua