Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
28 березня 2018 року 14:08

Напрямки й шляхи розвитку міст України та об’єднаних територіальних громад

В рамках щорічної будівельної виставки InterBuildExpo-2018 21 березня відбулася конференція «Напрямки та шляхи розвитку міст України та об’єднаних територіальних громад», яку провів заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе. Пирятинську міську раду представляли заступник міського голови Максим Варава та начальник відділу будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства виконкому міської ради Марина Зергані.

Відбулася  презентація  проектів соціальної інфраструктури, які Мінрегіон вважає пріоритетними для розвитку регіонів, оскільки одне з головних завдань – покращувати якість життя людей у регіонах, особливо в сільській місцевості, створювати нові робочі місця.  Мінрегіон окреслив пріоритетні напрямки розвитку регіонів: створення Нового Освітнього Простору (НОП) у школах в рамках реформи освіти «Нова Українська Школа», будівництво сучасних медичних амбулаторій у сільській місцевості, будівництво сучасних центрів безпеки громадян у громадах, які об’єднують пожежну частину, поліцейський та медичний пункт та створення сучасних центрів надання адмінпослуг.

Після презентації, за участі комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства, відбулося обговорення нового законопроекту щодо скасування пайового внеску на розвиток інфраструктури як поліпшення інвестиційного клімату громади.

 Також обговорено нові будівельні норми щодо розроблення схеми планування території об’єднаної територіальної громади. У зв’язку із передачею земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об'єднаних територіальних громад, розробка  містобудівної документації є необхідністю, яка дасть змогу повноцінно використовувати землі.  Пирятинська міська рада є однією з перших, хто буде розробляти зазначену схему планування.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua