Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
16 березня 2018 року 17:00

Освітяни Пирятинської ОТГ відвідали дев’яту Міжнародну виставку „СУЧАСНІ ЗАКЛАДИ ОСВІТИ“

15 березня 2018 року освітяни Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади взяли участь у урочистому відкритті дев’ятої Міжнародної виставки „СУЧАСНІ ЗАКЛАДИ ОСВІТИ“ та сьомої Міжнародної виставки освіти за кордоном „WORLD EDU“, круглих столах з презентацією методичних розробок „Психологічний супровід батьків та вчителів у процесі реалізації Концепції Нової української школи“, „Розвиток громадянських компетентностей особистості в умовах Нової української школи“, „Інтеграція в навчальний простір закладу загальної освіти дитини з особливими освітніми потребами як вимога суспільства“, „Сучасний першокласник. Хто він? (Проблеми психологічного забезпечення практичної реалізації Концепції „Нова українська школа“)“; семінарі „Інноваційні підходи до розбудови інклюзивної освіти як умова розвитку соціальної компетентності дітей і молоді з особливими потребами“, а також відвідали майстер-класи, воркшопи, панельні дискусії за участю керівників, провідних фахівців і науковців Національної академії педагогічних наук України, Державної наукової установи „Інститут модернізації змісту освіти“, працівників галузі освіти та представників закордонних закладів освіти, міжнародних представництв, виробників і постачальників засобів навчання.

Цьогоріч у роботі виставки взяли участь 758 учасників із 25 регіонів України та 12 країн світу: Словаччини, Чехії, Німеччини, Іспанії, Канади, США, Болгарії, Польщі, Молдови, Грузії, Латвії, Китаю. Зокрема, 96 – закладів вищої, фахової перед вищої та післядипломної освіти, наукових установ; 17 – закордонних закладів освіти та міжнародних освітніх агенцій; 452 – заклади загальної середньої освіти, дошкільної та позашкільної освіти,  обласні та міські органи управління освітою; 166 – закладів професійної (професійно-технічної) освіти, навчально-методичних (науково-методичних) центрів (кабінетів); 27 – виробників і постачальників засобів навчання, проектів, сучасних програм і рішень для сфери освіти та науки, видавництва, освітні портали.

На урочистому відкритті були присутні президент НАПН України, академік НАН України Василь Кремень, директор Інституту модернізації змісту освіти, доктор педагогічних наук Олег Спірін, виконавчий директор освітянських заходів компанії „Виставковий світ“ Віталій Сокол та директор компанії „Виставковий світ“ Світлана Рудько.

Василь Кремень окреслив головні завдання сучасної освіти та наголосив на необхідності формування конкурентоспроможної особистості.

У рамках відкриття виставки відбулося нагородження переможців рейтингових виставкових конкурсів, переможців конкурсів із тематичних номінацій та вручення сертифікатів „Якість наукових публікацій“ відповідно до рейтингу закладів вищої освіти України за показниками міжнародної наукометричної бази SciVerse Scopus.

Роботу виставки супроводжувала змістовна тематична програма з актуальних питань забезпечення якості освіти, реалізації завдань Концепції „Нова українська школа“, впровадження обладнання та інноваційних освітніх технологій, розбудови інклюзивної освіти.

Після виставки освітяни відвідали музей, у якому експонати не ховаються від відвідувачів за вітринами, а охоче „йдуть“ до рук – інтерактивний музей „Експериментаніум“. До експонатів – а їх більше       250-ти – можна було торкатися, щоб перевіряти закони фізики, хімії, біології. У музеї освітяни побачили багато ілюзій і головоломок, підступні лабіринти, дивовижні відкриття у царині фізики, адже тут представлено такі розділи як механіка, оптика, електромагнетизм, акустика. Освітяни спостерігали над  зародженням торнадо, зазирали у нескінченність, створювали блискавку, змушували літати магніт і здійснили чимало нових відкриттів. Учителі незабутньо провели дозвілля, адже можливість вивчення науки та історії її розвитку в такій формі нікого не залишає байдужим.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua