Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
2 березня 2018 року 11:08

Засідання Наглядової ради Ради Європи

27 лютого приміщенні Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України відбулося засідання Наглядової ради Ради Європи.  Підбито підсумки діяльності Програми Ради Європи „Децентралізація і територіальна консолідація в Україні“ у 2017 році. Пирятинську міську раду як партнера Ради Європи по реалізації проектів: міжмуніципального співробітництва „Підвищення якості водоспостачання територіальних громад“ та „Сучасні інструменти управління людськими ресурсами в органах місцевого самоврядування“ представляла на цьому засіданні керуючий справами виконкому міської ради Лариса Кочур.

На початку засідання в дискусійній панелі „Децентралізація та реформа місцевого самоврядування в Україні: поточний стан, виклики та пріоритети“ виступили керівник Департаменту з питань демократичного врядування, Генерального директорату ІІ – з питань демократії, Генерального секретаріату Ради Європи Даніель Попеску, директор Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Мінрегіону України Сергій Шаршов та народний депутат України, Голова Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко. Голова Комітету ВРУ вручив Даніелю Попеску Почесну Грамоту Верховної Ради України.

Друга частина заходу була присвячена саме підбиттю підсумків по реалізації  Плану дій Ради Європи в Україні у 2015-2017 роках та плануванню подальших кроків. Олена Литвиненко, заступник Голови Офісу Ради Європи в Україні, надала слово Ользі Шевчук та Андрію Гуку, координаторам Програми „Децентралізація і територіальна консолідація в Україні, які презентували результати діяльності.  В обговоренні взяли участь партнери по Програмі. Лариса Кочур у своєму виступі зазначила важливість співпраці з Радою Європи. Для Пирятинської ОТГ – це підписання договору про міжмуніципальне співробітництво Пирятинської міської та Дейманівської і Тарасівської сільських рад, покращення водопостачання у сільських населених пунктах, залучення жителів до вирішення проблемних питань, а також постійний супровід експертів та  надання методичної допомоги в ході реалізації Проектів. Крім того, Рада Європи одна з перших, хто звернув увагу на проблему щодо управління людськими ресурсами в ОМС, і розпочав серію навчальних семінарів з цієї тематики. Адже, як показує практика, знання кандидатом законодавства на іспиті, не завжди дають можливість отримати професіонала, який якісно виконує свої функціональні обов’язки, може працювати, впроваджуючи нові підходи та методи в роботі. Саме тому надзвичайно важливо мати чіткі методичні рекомендації щодо проведення конкурсного відбору на заміщення вакантних посад та застосовувати кращі європейські практики при відборі на службу в органи місцевого самоврядування: ситуаційні завдання та інтерв’ю.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua