Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
27 лютого 2018 року 10:23

ПРАВИЛА БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС ТАНЕННЯ ЛЬОДУ

ЛЬОДОХІД – рух крижин і крижаних полів на річках під дією течії чи вітру. Розрізняють весняний й осінній льодохід. Період весняного паводку особливо небезпечний для тих, хто живе поблизу річки, ставка, водойми. Звикаючи взимку користуватися пішохідними переходами по льоду, багато хто забуває про небезпеку, яку таїть лід навесні.

Подивившись на крижаний покрив, який все ще покриває річку, ви, мабуть, вирішите, що він досить міцний і по ньому можна пройти. Проте переходити річку, ставок, озеро по льоду навесні - небезпечно. Сходити на необстежений лід – великий ризик. Остерігайтеся милуватися весняним льодоходом з обривистих берегів. ПАМ’ЯТАЙТЕ, пливучи вздовж річки, лід сильно підмиває круті береги, тому там можливі обвали. Льодохід на ріках нерідко супроводжується заторами льоду. Не наближайтеся до крижаних заторів.

Для своєчасного попередження можливих нещасних випадків на льоду: не виходьте на лід, якщо вам невідома його товщина, не підходьте близько до ополонок, проталин, місць затору льоду, не проходьте через ділянки битого, колотого льоду, не відштовхуйте крижини від берега. Окрім того, суворо забороняється ходити по крижинах та кататися на них. Розповідайте дітям про правила поведінки біля водойм у весняний період. Забороняйте дітям гратися біля води.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua